Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΗΠΑ: Θα απαγορεύσουν στους πολίτες τους τα ταξίδια στη Β. Κορέα

Μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού τουρίστα που φυλακίστηκε από την Πιονγκγιάνγκ

H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να απαγορεύσει το προσεχές διάστημα στους Αμερικανούς πολίτες να επισκέπτονται τη Βόρεια Κορέα, μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού τουρίστα που φυλακίστηκε από την Πιονγκγιάνγκ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην χώρα.

«Εξαιτίας των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με το μεγάλο κίνδυνο σύλληψης και παρατεταμένης κράτησης (…) στη Βόρεια Κορέα, ο υπουργός (Εξωτερικών) ενέκρινε την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στους κατόχους αμερικανικού διαβατηρίου προς τη Βόρεια Κορέα» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε διάστημα ενός μηνός και μονάχα οι Αμερικανοί πολίτες για τους οποίους θα έχει εκδοθεί ειδική άδεια θα μπορούν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα, διευκρινίζει το ΥΠΕΞ.

Η απόφαση λαμβάνεται ένα και πλέον μήνα μετά τον θάνατο την 13η Ιουνίου του Ότο Ουάρμπιερ, ενός Αμερικανού φοιτητή που είχε επαναπατριστεί σε κωματώδη κατάσταση λίγες ημέρες νωρίτερα στις ΗΠΑ, έπειτα από 18 μήνες κράτησης στη Βόρεια Κορέα.

Ο θάνατός του επιδείνωσε το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ με φόντο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ίλον Μασκ εξηγεί γιατί παίρνει κεταμίνη – Πού υποστηρίζει ότι τον βοηθάει
«Υπάρχουν φορές που έχω κατά κάποιο τρόπο… μια αρνητική χημική κατάσταση στον εγκέφαλό μου, όπως η κατάθλιψη, υποθέτω»
Ο Ίλον Μασκ εξηγεί γιατί παίρνει κεταμίνη – Πού υποστηρίζει ότι τον βοηθάει
ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο
«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει στο πλάι του Κυπριακού λαού για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη με μία και μόνη κυριαρχία»
ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο
Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν
«Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές...
Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν