Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιταλία: Σε επιφυλακή μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία

Σήμερα συνεδριάζει υπό τον υπουργό Εσωτερικών η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας

Μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Ισπανία, η επιφυλακή και τα μέτρα ασφαλείας είναι ύψιστα στην Ιταλία. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών στη Ρώμης αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των ελέγχων και της δραστηριότητας πρόληψης τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων.

 Σήμερα συνεδριάζει υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας με τη συμμετοχή των επικεφαλής της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των μυστικών υπηρεσιών. Όπως διαρρέεται, από το υπουργείο Εσωτερικών, η επιφυλακή εδώ και αρκετές εβδομάδες βρίσκεται στο επίπεδο 2, το οποίο είναι και το αμέσως κατώτερο εκείνου που ενεργοποιείται σε περίπτωση εν εξελίξει τρομοκρατικών επιθέσεων.

 Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές της χώρας, όπως και οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ανταλλάσσουν συνεχώς πληροφορίες με εκείνες της Ισπανίας και, όπως επιβάλλει ο σχετικός κανονισμός ασφαλείας, ενισχύθηκε η ένοπλη φύλαξη έξω από τα προξενεία, τα τουριστικά γραφεία και την πρεσβεία της Ισπανίας στην Ιταλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο
«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει στο πλάι του Κυπριακού λαού για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, ένα και όχι δύο κράτη με μία και μόνη κυριαρχία»
ΚΚΕ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο
Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν
«Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές...
Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν