Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μετά τη Βαρκελώνη, απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιταλία

Αυτός είναι ο «επόμενος στόχος» του ISIS

Στην Ιταλία ως στόχο του επόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος αναφέρεται ο ISIS, όπως έκανε γνωστό η αμερικανική οργάνωση Site, η οποία παρακολουθεί την δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία κάνουν αναφορά σε πληροφορίες της εν λόγω αμερικανικής οργάνωσης, ο ISIS, μέσω Telegram, απείλησε ότι ο επόμενος στόχος του θα είναι η Ιταλία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι είναι σε διαρκή επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι, για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλη την χώρα, όπως και με τον υπουργό Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, για να ενημερώνεται σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις από την Βαρκελώνη. Στην τρομοκρατική αυτή επίθεση στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, έχασαν την ζωή τους τρεις Ιταλοί πολίτες.

Στο μεταξύ, δυο Μαροκινοί και ένας Σύρος πολίτης απελάθηκαν από την Ιταλία, διότι θεωρήθηκαν κοινωνικά επικίνδυνοι, για λόγους που συνδέονται με την δημόσια τάξη.

«Σχεδίαζαν μεγαλύτερη επίθεση στη Βαρκελώνη»

Οι δράστες των επιθέσεων στη Βαρκελόνη και το Καμπρίλς, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 130, σχεδίαζαν "μια επίθεση πολύ μεγαλύτερου εύρους", υποστήριξε ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο οδηγός του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στη Βαρκελώνη ήταν ένας από τους 5 άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες El Pais και El Periodico. Η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα επισημάνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, αλλά δεν ήταν βέβαιη.

"Προετοίμαζαν μία ή περισσότερες επιθέσεις. Η έκρηξη στο Αλκανάρ επέτρεψε να αποφύγουμε (...) επιθέσεις πολύ μεγαλύτερου εύρους", είπε ο Ζουζέπ Λουίς Τραπέρο, αναφερόμενος στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ένα σπίτι σε αυτήν την πόλη που απέχει 200 χιλιόμετρα νοτίως της Βαρκελόνης.

Οι ένοικοι του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία, κατασκεύαζαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Από την έκρηξη αυτή σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Οι τρεις από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα είναι Μαροκινοί ενώ ένας τέταρτος που έχει τεθεί επίσης υπό κράτηση είναι Ισπανός. Είναι ηλικίας μεταξύ 21-34 ετών και κανείς τους δεν έχει ποινικό μητρώο που να σχετίζεται με τρομοκρατική δράση.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό του βαν που παρέσυρε τους πεζούς στο κέντρο της Βαρκελόνης και κατόπιν διέφυγε από το σημείο με τα πόδια. Είναι πιθανόν αυτός ο άνθρωπος να είναι μεταξύ των πέντε που σκοτώθηκαν στο παραλιακό θέρετρο Καμπρίλς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όμως ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών
Σε περίπτωση μη διασύνδεσης του POS με την ταμειακή μηχανή εντός των δεσμευτικών προθεσμιών, οι υπόχρεοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο 10.000 ευρώ
Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιταγές διασύνδεσης POS - ταμειακών