Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεξικό: Τουλάχιστον 226 νεκροί από το φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ

Τραγικός θάνατος για 21 παιδιά που βρίσκονταν μέσα σε σχολείο που κατέρρευσε

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό σεισμό-μαμούθ των 7,1 Ρίχτερ που χτύπησε το κεντρικό Μεξικό, Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 226 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο απολογισμός των νεκρών στην Πόλη του Μεξικού αυξήθηκε σε 117, δήλωσε ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, επικεφαλής της υπηρεσίας, σε ανάρτησή του στο Twitter. O σεισμός συνέπεσε με την 32η επέτειο του σεισμού που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς στην πρωτεύουσα.

Η πολιτεία Μορέλος, ακριβώς στο νότο της Πόλης του Μεξικού, επίσης επλήγη βίαια από τον σεισμό θρηνώντας 55 νεκρούς, δήλωσε ο Πουέντε. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη γειτονική πολιτεία του Μεξικού, 39 στην Πουέμπλα και τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν στην πολιτεία Γκερέρο στην ακτή του Ειρηνικού.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa ότι οι νεκροί ήταν 224, ανάμεσά τους 21 παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους που κατάρρευσε στην πρωτεύουσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ