Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός παραμένει ο Σόιμπλε

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap

Δημοφιλέστερος πολιτικός στην Γερμανία παραμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσοστό αποδοχής του απερχόμενου ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας διαμορφώνεται συγκεκριμένα στο 69%, με τις θετικές κρίσεις στο πρόσωπό του να αυξάνονται κατά 7%, μετά την γνωστοποίηση των σχεδίων που τον θέλουν να αναλαμβάνει την προεδρία του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Ακολουθεί η Άγκελα Μέρκελ με ποσοστό αποδοχής 62%, ενώ μεγάλοι «χαμένοι» στη μάχη της δημοτικότητας είναι ο αρχηγός του SPD Μάρτιν Σουλτς με 33% (απώλεια 13 ποσοστιαίων μονάδων), αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με 57% (απώλεια 11 μονάδων).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 75% των Γερμανών εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση «Τζαμάικα», με τη συνεργασία της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων, ενώ το 21% προβλέπει αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Τον συγκεκριμένο συνασπισμό θεωρεί «καλό» ή «πολύ καλό» το 57% των ερωτηθέντων, ενώ υπέρ ενός «μεγάλου» συνασπισμού, μεταξύ CDU/CSU και Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εκφράζεται το 33%.

Σε ό,τι αφορά τον συμβιβασμό που επετεύχθη στο εσωτερικό της Χριστιανικής Ένωσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το 56% τον εγκρίνει, ενώ αρνητική άποψη έχει το 41%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μαζεύονται τα αντικείμενα από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη
Αίτημα από τη δομή «Εις το Όνομα του Άλκη» προς το δήμο Θεσσαλονίκης, για δημιουργία μνημειακού χώρου στο σημείο
Θεσσαλονίκη: Μαζεύονται τα αντικείμενα από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη
Χαμάς: Καταθέτει τα όπλα αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967
Η στρατιωτική πτέρυγα θα διαλυθεί αν ιδρυθεί πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, είπε αξιωματούχος της οργάνωσης
Χαμάς: Καταθέτει τα όπλα αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967