Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισπανία: Αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας εξετάζει η Μαδρίτη

Σε περίπτωση που οι αυτονομιστές ηγέτες δεν κάνουν πίσω στο θέμα της ανεξαρτησίας της περιοχής

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Μαδρίτη θα προσπαθήσει να αναστείλει ένα μέρος ή εντελώς την αυτονομία της Καταλονίας, αν οι αυτονομιστές ηγέτες δεν κάνουν πίσω στο θέμα της ανεξαρτησίας της περιοχής μέσα στο χρονικό περιθώριο που τους έχει δοθεί.

Αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα της ισπανικής κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Καταλονίας, «ο Κάρλες Πουτζντεμόν θα προκαλέσει την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος», το οποίο επιτρέπει την αναστολή της αυτονομίας, δήλωσε η Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία μιλώντας στο ισπανικό κοινοβούλιο.

«Το μόνο πράγμα που ζητώ από τον Πουτζντεμόν είναι να ενεργήσει λογικά και μετρημένα», είχε τονίσει νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής η ισπανική κυβέρνηση είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 155 δεν είναι η μοναδική λύση που εξετάζει, κυρίως επειδή κάτι τέτοιο είναι περίπλοκο.

Η Μαδρίτη έχει δώσει διορία ως αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) στους αυτονομιστές της Καταλονίας να κάνουν πίσω στην απόφασή τους να κηρύξουν την ανεξαρτησία της επαρχίας.

«Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ώρες θα απαντήσετε με τη διαύγεια που απαιτούν όλοι οι πολίτες», είχε γράψει ο Ραχόι σε επιστολή του προς τον Πουτζντεμόν τη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλος: Έσπασε η τουαλέτα στον σταθμό του ΟΣΕ - Στο νοσοκομείο η επιβάτιδα
Η επιβάτης επισκέφθηκε την τουαλέτα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου όπου τραυματίστηκε καθώς η λεκάνη της τουαλέτας έσπασε
Βόλος: Έσπασε η τουαλέτα στον σταθμό του ΟΣΕ - Στο νοσοκομείο η επιβάτιδα
Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας
Τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ακρίβεια και οι παρεμβάσεις ήδη έχουν φέρει αποτελέσματα με μειώσεις στις τιμές
Μαρινάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας
Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας
Κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα μιας ψεύτικης δήλωσης από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανέφερε τον «ξαφνικό θάνατο» του Κάρολου
Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας