Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι λένε οι ΗΠΑ για την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα (Video)

Ανησυχία στην Ουάσιγκτον

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ καταδίκασε την απόφαση να χορηγηθεί στον Δημήτρη Κουφοντίνα 48ωρη άδεια.

«Κάτι συνέβη σήμερα στην Ελλάδα που μας προκάλεσε τρομερή ανησυχία. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή. Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ» σημείωσε η Νάουερτ.

«Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση», επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «ορισμένα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και προφανώς έχουμε ανησυχία για αυτό». Σε ερώτηση η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε ακόμη πιο καυστικά «ανησυχούμε πως δεν θα επιστρέψει στη φυλακή».

Δείτε το βίντεο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ