Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πανικός στο κέντρο του Λονδίνου από καταγγελίες πυροβολισμών (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Οι έρευνες της αστυνομίας δεν ανέφεραν κάποιο θύμα

Ένα «περίεργο» συμβάν προκάλεσε πανικό στον πιο κεντρικό δρόμο του Λονδίνου, την οδό Όξφορντ. Η βρετανική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του σταθμού Oxford Circus στο μετρό του Λονδίνου μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και για βόμβα. Στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν γρήγορα στην περιοχή.

Τελικά, περίπου μιάμισι ώρα μετά, η αστυνομία ολοκλήρωσε τον έλεγχο, δίνοντας τη λήξη στο συναγερμό και τη μεγάλη κινητοποίηση που προηγήθηκε, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία για πυροβολισμούς ή ύποπτοι. «Οι σταθμοί της Όξφορντ Στριτ και της Μποντ Στριτ άνοιξαν και οι δύο εκ νέου και όλοι οι συρμοί κάνουν στάσεις κανονικά» τόνισε η βρετανική αρχή μεταφορών σε έναν από τους λογαριασμούς της στο Twitter.

Πως ξεκίνησε ο πανικός

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε η αστυνομία, υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς. Όπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ, στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα». Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα, «σαν να πρόκειται για  τρομοκρατικό περισταστικό», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, στο σταθμό ακούστηκαν πυροβολισμοί, κάτι που ανέφερε και η αστυνομία, μετά από κλήσεις που δέχτηκε τόσο για τον σταθμό του μετρό, όσο και για την Oxford Street.

Η Μητροπολιτική αστυνομία, αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο σταθμό του μετρό, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδείκνυαν ανταλλαγή πυροβολισμών, εντός των εγκαταστάσεων ή στο δρόμο. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι και δεν υπήρξε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη. Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία έκλεισε και έναν ακόμη κοντινό σταθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)
Συνελήφθη από την αστυνομία ένας άντρας – Βρέθηκαν, επίσης, 11 κιλά κάνναβης αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό
Χαλκιδική: Καλλιεργούσε «δάσος» κάνναβης σε σπίτι – Πάνω από 300 δενδρύλλια (ΦΩΤΟ)