Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βρυξέλλες: Ακυρώσεις πολλών πτήσεων λόγω χιονιού

Τι συνιστούν οι αρχές του αεροδρομίου ...

Οι ισχυρές χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει την ακύρωση πολλών πτήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι αρχές του οποίου συνέστησαν σήμερα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν να μην μεταβαίνουν εκεί "μέχρι νεωτέρας".

Λόγω των "ισχυρών χιονοπτώσεων", η εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Brussels Airport συστήνει, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, στους ταξιδιώτες να μην μεταβαίνουν εκεί μέχρι νεωτέρας.

Επίσης ζητεί από τους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες και σημειώνει: "Μην έρθετε στο αεροδρόμιο αν έχει ακυρωθεί η πτήση σας".

Νωρίτερα σήμερα η Brussels Airport είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί επιχειρήσεις εκχιονισμού και απόψυξης οι οποίες είναι δυνατό να προκαλέσουν καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο.

Μέχρι στιγμής υπήρξε καθυστέρηση σε 90 πτήσεις από το πρωί, ενώ 50 πτήσεις ακυρώθηκαν, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωπος της Brussels Airport στο Belga, σημειώνοντας ότι ήταν πολύ κακή η ορατότητα στο αεροδρόμιο.

Το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ζαβεντέμ είναι το πιο πολυσύχναστο του Βελγίου.

Προβλήματα σε Ουαλία και κεντρική Αγγλία

Στο μεταξύ, εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα το πρωί στη Βρετανία λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε στο κίτρινο το επίπεδο του συναγερμού για την Ουαλία και την κεντρική Αγγλία.

"Λόγω του χιονιού και του παγετού", το Μπέρμιγχαμ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ανακοίνωσε ότι όλα τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεκάδες σχολεία παρέμειναν επίσης κλειστά σε άλλες κομητείες της κεντρικής Αγγλίας και της Ουαλίας.

"Λόγω του κρύου και του χιονιού σε ορισμένα μέρη της Αγγλίας, όπως και της βροχής από τα νοτιοανατολικά στη διάρκεια της νύχτας, εκτεταμμένοι παγετοί έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια του εδάφους, οι οποίοι δεν έχουν αντιμετωπιστεί. Ταυτοχρόνως, χιονόπτωση προβλέπεται να υπάρξει και σε ορισμένα τμήματα της ανατολικής Αγγλίας το απόγευμα", διευκρινίζει στον ιστότοπό της η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

Ωστόσο ο αντίκτυπος θα είναι "λιγότερο μεγάλος και λιγότερο σημαντικός απ' ό,τι ήταν την Κυριακή με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας" που έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό.

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Western Power Distribution, που λειτουργεί στην κεντρική και την νοτιοδυτική Αγγλία, όπως και την Ουαλία, υπολογίζει σε περίπου 7.000 τα νοικοκυριά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση σήμερα το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία
Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία