Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γαλλία: Νεκροί έξι μαθητές από σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο

Σε ισόπεδη διάβαση στην πόλη Μιλάς, στα Ανατολικά Πυρηναία

Δύο κοριτσάκια 11 ετών υπέκυψαν την Παρασκευή στα τραύματά τους, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των μαθητών που έχασαν τη ζωή τους από την σύγκρουση τρένου με σχολικό λεωφορείο που έγινε την Πέμπτη, σε ισόπεδη διάβαση στην πόλη Μιλάς, στα Ανατολικά Πυρηναία, κοντά στην πόλη Περπινιάν στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Τέσσερις μαθητές σκοτώθηκαν ακαριαία κατά τη σύγκρουση του τρένου με το σχολικό λεωφορείο που τους μετέφερε.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, οι τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος ανέρχονται τώρα σε 18, οι 14 εκ των οποίων είναι μαθητές ηλικίας 13-17 ετών.

Η υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διορίσει διυπουργικό συντονιστή για να βοηθήσει μακροπρόθεσμα τις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος.

Ο κρατικός εκπρόσωπος «θα βρίσκεται εκεί ήδη από το Σάββατο» για να σταθεί «στο πλευρό των οικογενειών και να τους προσφέρει υποστήριξη, να τους ενημερώνει, να τους βοηθάει στα διαβήματά τους» και θα είναι παρών «μακροπρόθεσμα», σημείωσε η υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στο Europe 1.

Ο εισαγγελέας της Περπινιάν, Ζαν-Ζακ Φανί, δήλωσε ότι οι αρχές ανέκριναν το βράδυ της Πέμπτης τον οδηγό του τρένου το οποίο προσέκρουσε στο σχολικό λεωφορείο σε μια ισόπεδη διάβαση της πόλης Μιλάς, κόβοντας στα δύο το σχολικό όχημα, και πρόσθεσε ότι αυτήν την ώρα γίνονται κι άλλες ανακρίσεις.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι θα ανακριθεί και η οδηγός του σχολικού λεωφορείου η οποία έχει τραυματιστεί.

Πηγή: Naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ