Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κούρδοι μαχητές κατέρριψαν τουρκικό ελικόπτερο – Οργή Ερντογάν (Video)

Στην περιοχή του Αφρίν στα βόρεια της Συρίας

Οι Κούρδοι μαχητές κατέρριψαν σήμερα ένα τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, στην περιοχή του Αφρίν στα βόρεια της Συρίας,

Προ ολίγου έγινε γνωστό από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου. Την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής που δρα στην Συρία (YPG), επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατάρριψη του ελικοπτέρου έγινε κοντά στην πόλη του Αφρίν που βρίσκεται στα βόρεια της Συρίας. Οι δυνάμεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων, γνωστοποίησαν ξεχωριστά την κατάρριψη του ελικοπτέρου.

«Ένα από τα ελικόπτερα μας μόλις καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κόμματος του (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.

Η διεξαγωγή της τουρκικής πολεμικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» από τις 20 Ιανουαρίου, έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό 20.000 αμάχων από τις περιοχές γύρω από το Αφρίν, προς την αναζήτηση ασφαλέστερων περιοχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Aνάδειξη και επιβράβευση πρωτότυπων ιδεών, ερευνητικών αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών σχεδίων και εταιρειών, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων...
Με νέες θεματικές ο 15ος Διαγωνισμός NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας