Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παραιτήθηκε η αν. διευθύντρια της Oxfam

Και ανέβαλε την ευθύνη για το σκάνδαλο σε Τσαντ και Αϊτή

Η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam ανακοίνωσε σήμερα ότι η αναπληρώτρια γενική διευθύντριά της, η Πένι Λόρενς, υπέβαλε την παραίτησή της, στον απόηχο του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε και αφορούσε την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά ορισμένων μελών της στο Τσαντ και την Αϊτή.

Η Λόρενς ανέλαβε την ευθύνη επειδή η οργάνωση "δεν αντέδρασε με επάρκεια" στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν.

"Τις τελευταίες ημέρες ενημερωθήκαμε για τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για τη συμπεριφορά των μελών μας στο Τσαντ, καθώς και στην Αϊτή, στις οποίες δεν καταφέραμε να απαντήσουμε επαρκώς" ανέφερε στην ανακοίνωση της παραίτησής της. "Είναι πλέον σαφές ότι αυτοί οι ισχυρισμοί ?συμπεριλαμβανομένης και της πρόσκληψης ιερόδουλων και οι οποίοι σχετίζονταν με τη συμπεριφορά τόσο του διευθυντή (του παραρτήματος της Oxfam) στο Τσαντ όσο και μελών της ομάδας του? είχαν διατυπωθεί πριν μετακινηθεί στην Αϊτή", πρόσθεσε.

Εκφράζοντας τη "λύπη" και την "ντροπή" της για "τη συμπεριφορά των εργαζομένων στο Τσαντ και την Αϊτή" η Λόρενς διαβεβαίωσε ότι "αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη".

Τα μέλη της Oxfam κατηγορούνται ότι προσέλαβαν νεαρές πόρνες στην Αϊτή, ανάμεσά τους και ανήλικες, το 2011 κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό του 2010.

Η βρετανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απειλούν ότι θα διακόψουν τη χρηματοδότηση ανθρωπιστικών οργανώσεων που δεν λαμβάνουν μέτρα για να εξαλείψουν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες μέλη του προσωπικού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»