Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελικόπτερο συνετρίβη στη Νέα Υόρκη - Τουλάχιστον δύο νεκροί

Τρεις επιβάτες του τουριστικού ελικοπτέρου διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση»

Τουριστικό ελικόπτερο συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο Ιστ Ρίβερ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως γνωστοποίησαν οι αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά έξι άνθρωποι περιλαμβανομένου του πιλότου, συνετρίβη στο ποτάμι στο επίπεδο της 90ής οδού, λίγη ώρα μετά τις 19:00 (τοπική ώρα), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο πιλότος κατάφερε να βγει», ανέφερε ο Ντάνιελ Νίγκρο, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος της Νέας Υόρκης, στη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου. Δύτες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο αμέσως και ανέσυραν τους πέντε επιβάτες παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν, καθώς στο σημείο υπάρχουν ισχυρά ρεύματα.

Ο θάνατος δύο ανθρώπων διαπιστώθηκε επιτόπου και άλλοι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Όπως σημείωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, οι πέντε επιβάτες φορούσαν ζώνες, κάτι που ίσως εξηγεί γιατί δεν μπόρεσαν να βγουν από το ελικόπτερο.

Το ελικόπτερο Eurocopter AS350 ανήκε στην τουριστική εταιρεία Liberty, η οποία οργανώνει πτήσεις για τουρίστες που θέλουν να δουν από ψηλά την αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο' Νιλ, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης. Οι αρχές της Νέας Υόρκης απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο έγινε κοντά στο Άπερ Ιστ Σάιντ, όχι μακριά από το Σέντραλ Παρκ, στο Μανχάταν.

Ο Έρικ Φίλιπς, εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο, γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ο δήμαρχος ενημερώθηκε για το δυστύχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι