Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρίαμβος Πούτιν με ποσοστό άνω του 70% - Παρατυπίες λέει η αντιπολίτευση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο δείχνουν παρατυπίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων, σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM. 

Στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%) , έπειτα από μία άτονη εκλογική διαδικασία που διασφαλίζει ότι ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024.

Tο exit poll του RIA δίνει στον Βλντίμιρ Πούτιν ποσοστό 76.3%.

Εφ' όσον επιβεβαιωθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία από τα exit polls, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επανεκλεγεί πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ποσοστό μεγαλύτερο απ' αυτό που συγκέντρωσε στις προεδρικές εκλογές του 2012. 

Παρατυπίες καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι, στον οποίον έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές για νομικούς λόγους, λέει ότι έχει στείλει 33.000 εθελοντές ως παρατηρητές στις εκλογές.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρονται εκατοντάδες περιστατικά νοθείας, κυρίως στη Μόσχα και στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, στην Αγία Πετρούπολη και το Μπασκορτοστάν στα Ουράλια Όρη.

Η υποστήριξη προς τον Πούτιν είναι σημαντικά μικρότερη στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη σε σχέση με την Ρωσία συνολικά, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι που εργάζονται ως εκλογικοί παρατηρητές εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε κάποια εκλογικά τμήματα, όπως είπε ένας δικηγόρος της εκστρατείας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

O ίδιος ο Ναβάλνι ανέβασε στο Twitter έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε βίντεο το οποίο δείχνει να ρίχνονται επιπλέον φάκελοι με ψηφοδέλτια στην κάλπη σε ένα εκλογικό κέντρο στην ρωσική Απω Ανατολή. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει σχετικώς.

Στο Twitter κυκλοφορούν ακόμη βιντεάκια από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν άτομα να ψηφίζουν δύο και τρεις φορές αλλά μέλη της εφορευτικής επιτροπής να ρίχνουν ψηφοδέλτια στην κάλπη.

Σε αυτό το βίντεο, μέλη της εφορευτικής επιτροπής στέκονται γύρω από την κάλπη καλύπτοντάς την από την κάμερα, ενώ μια συνάδελφός τους ρίχνει μέσα ψηφοδέλτια

Ο γκριζομάλλης πολίτης με το μαύρο κουστούμι ψηφίζει συνολικά... τρεις φορές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)