Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Μέρκελ - Μακρόν στο Βερολίνο

Μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, διατλαντικές σχέσεις και Συρία στην ατζέντα ...

Τα σημεία που τους ενώνουν και όχι τις διαφορές τους επέλεξαν να αναδείξουν η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά την συνέντευξη Τύπου η οποία προηγήθηκε σήμερα των συνομιλιών των δύο πλευρών στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κεντρικά θέματα ήταν οι προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, οι διατλαντικές σχέσεις και η κατάσταση στην Συρία.

«Η ποικιλία των απόψεων πρέπει να μας εμπλουτίζει και όχι να μας ενοχλεί. Μέχρι τα μέσα του έτους θελουμε από κοινού να καταθέσουμε απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα της εποχής μας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ αναφερόμενη στις προτάσεις για την Ευρωζώνη και πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε μια ανοιχτή συζήτηση και στο τέλος την βούληση και την δυνατότητα για συμβιβασμό, προκειμένου να δώσουμε κεντρικές απαντήσεις για τους πολίτες της Ευρώπης στις παγκόσμιες προκλήσεις» και συγκεκριμένα στην ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, την κοινή εξωτερική πολιτική, την περαιτέρω ανάπτυξη της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και της τραπεζικής ένωσης.

Στο ίδιο πνεύμα και ο Γάλλος Πρόεδρος, τόνισε από την πλευρά του πως «ζούμε σε μια μοναδική στιγμή της ευρωπαϊκής περιπέτειας» και ζήτησε «μια πιο σαφή συγκατάθεση για τις μεταρρυθμίσεις, αντί να μπλέκουμε με τις λεπτομέρειες. Αυτή τη στιγμή το θέμα δεν είναι να συζητήσουμε για το ενα ή το άλλο εργαλείο, αλλά να είμαστε σίγουροι ποιον στόχο θελουμε να πετύχουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη