Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκόπια: Αισιόδοξος για συμφωνία δηλώνει ξανά ο Ζάεφ

Σημείωσε ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ είναι αποφασισμένες να βρεθεί η λύση στο όνομα

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα εμφανίστηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ που εξήγησε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία κάποιων τεχνικών θεμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, τόνισε: «Είμαι αισιόδοξος αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Υπάρχουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες που συζητάμε αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε τη λύση. Όταν τελειώσουμε με τα τεχνικά ζητήματα θα υπάρξει άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ είναι αποφασισμένες να βρεθεί η λύση στο όνομα και εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αποκάλυψε πως και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι αν επιτευχθεί συμφωνία αυτή θα υπογραφεί στις Πρέσπες ενώ απέφυγε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες για ονόματα λέγοντας πως «όταν καταλήξουμε στο όνομα, ό,τι και να περιλαμβάνει αυτό, θα ενημερώσουμε άμεσα τους πολίτες μας».

Τέλος, αναφερόμενος στην  αντιπολίτευση στη χώρα του που προετοιμάζει συλλαλητήρια, χαρακτήρισε δικαίωμά της να διαδηλώνει αλλά πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό να συζητήσουμε την αντιπολίτευση εντός της ΠΓΔΜ και να τους εξηγήσουμε τους λόγους που πρέπει να μας υποστηρίξει».

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ