Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο. Σολτς: Στο τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

«Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές» είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

«Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές» διαβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, καθώς και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος Ιουνίου.

Ειδικότερα ο κ. Σολτς μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» σημείωσε ότι «περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται».

Αποφεύγοντας να διαψεύσει ότι η Γερμανία εμφανίζεται να ζητά αυστηρούς όρους για την ελάφρυνση του χρέους και για τη μεταμνημονιακή περίοδο, ο κ. Σολτς άφησε να εννοηθεί ότι όλα τα επιμέρους ζητήματα είναι ανοικτά μόλις τρεις εβδομάδες πριν από το κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου κατά το οποίο η Αθήνα περιμένει λύση-πακέτο.

«Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» σημείωσε.

Οσον αφορά εξάλλου με την πορεία των διαβουλεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Σολτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί