Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απόρριψη αίτηση έκδοσης του Μάμιτς στην Κροατία

Το πρώην πρώην ηγετικού στελέχους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή

Δικαστήριο της Βοσνίας απέρριψε την αίτηση έκδοσης στην Κροατία του πρώην ηγετικού στελέχους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μάμιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση κερδών από μεταγραφές παικτών.

Ο Μάμιτς, που αρνείται τις κατηγορίες και έχοντας διπλή υπηκοότητα, βοσνιακή και κροατική, ηγήθηκε του συλλόγου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 έως το 2016 και οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούν εγκλήματα που διαπράχθηκαν το 2008 και το 2009, όπως ανέφερε το δικαστήριο.

Όμως η Βοσνία, όπως και η Κροατία, δεν εκδίδει τους πολίτες της σε άλλες χώρες και θα το κάνει μόνο αν συντρέχουν συγκεκριμένοι όροι. «Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την έκδοσή του, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε το δικαστήριο» δήλωσε ο δικηγόρος του, Ζντράβκο Ράχιτς, σε δημοσιογράφους μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Σαράγεβο.

Ο Μάμιτς κατέφυγε στη Βοσνία την προηγούμενη εβδομάδα από την Κροατία, λίγο πριν την καταδικαστική απόφαση, προκειμένου, όπως είπε, να αγωνιστεί για την αθωότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ