Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΚ : Όχι στη μεταρρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα

Νέο αδιέξοδο στην εποχή του διαδικτύου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταψήφισε σήμερα, με 278 ψήφους υπέρ, 318 κατά και 31 αποχές, σαρωτική μεταρρύθμιση των κανόνων για τα πνευματικά δικαιώματα στην εποχή του διαδικτύου, ανοίγοντας εκ νέου τη συζήτηση πάνω σε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που φέρνει σε αντιπαράθεση διαδικτυακούς κολοσσούς και εκδότες-εταιρείες ΜΜΕ.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την πρόταση της Κομισιόν για επανεξέταση των κανόνων για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο, το νέο αδιέξοδο υπογραμμίζει τη σημασία του ζητήματος για τις διαδικτυακές εταιρείες που το πολέμησαν σκληρά. Google, Facebook και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί υποστηρίζουν ότι το κείμενο θα καταπνίξει τη δημιουργικότητα και το υλικό που διαμοιράζεται διαδικτυακά, καθώς θα υπόκειται σε εκτεταμένο έλεγχο για πιθανές παραβιάσεις. Το λόμπιγκ ενόψει της ψηφοφορίας υπήρξε εντατικό, με διασημότητες όπως ο PaulMcCartney και ο Stephen Fry να τάσσονται δημοσίως με την μία ή την άλλη πλευρά.

Οι περισσότερες ευρωομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Δημοκρατών και Φιλελευθέρων, διχάστηκαν ενόψει της ψηφοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Τι προβλέπεται σε απόφαση από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας
Κλείνει η ΛΑΡΚΟ, διακόπτεται η μισθοδοσία των εργαζομένων - Το σχέδιο της κυβέρνησης
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς
Ανεβασμένοι είναι οι ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής (29/03), με πληθος αγώνων λίγο πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς