Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γένοβα: Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Επιβεβαιώθηκε η αύξηση του αριθμού των θυμάτων

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ότι οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, είναι τριάντα πέντε.

Ο αρχηγός της Λέγκα ευχαρίστησε όλους τους διασώστες και τους εθελοντές του έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο θεωρεί ότι η συντήρηση που έπρεπε να γίνει από την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, ήταν ελλιπής, και ότι οι υπεύθυνοί τους θα πρέπει να παραιτηθούν.

Υπενθύμισε, δε, ότι βάσει νόμου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ. Από την μεριά της, όμως, η εταιρία αυτοκινητοδρόμων δεν παραδέχεται, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους νεκρούς, υπάρχουν και τρία μικρά παιδιά οκτώ, δώδεκα και δεκατριών ετών. Ο μόνος ξένος πολίτης που έχασε τη ζωή τους στην κατάρρευσης της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α 10 είναι, σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, ένας άνδρας από την Χιλή. Πηγές της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, παράλληλα, αναφέρουν ότι είναι πιθανό, στο τέλος, ο απολογισμός των νεκρών, να φτάσει τους σαράντα.

Η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και καταστροφή, χωρίς να υποδεικνύεται, προς το παρόν, κάποιος υπεύθυνος. «Πρόκειται για μια τεράστια και παράλογη τραγωδία», δήλωσε ο εισαγγελέας της Γένοβας, Φραντσεσκο Κότσι.

Δείτε την στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ