Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μεξικό: Συνελήφθησαν 48 μέλη καρτέλ ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε μια από τις ισχυρότερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος

Στη σύλληψη 48 μελών του καρτέλ «Νέα Γενιάν του Χαλίσκο», μιας από τις ισχυρότερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διακινούν ναρκωτικά στη χώρα, προχώρησαν οι μεξικανικές σε επιχειρήσεις που διεξήγαγαν στην πολιτεία Τσιάπας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πολιτειακός εισαγγελέας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα μέλη του καρτέλ «συνελήφθησαν ενώ κατευθύνονταν προς τη Γουατεμάλα», εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Χαβιέρ Λόπες Γκονσάλες, εισαγγελέας της παραμεθόριας Πολιτείας. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης της τοπικής αστυνομίας, της ομοσπονδιακής αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων.

Αρχικά συνελήφθησαν δέκα άνδρες στην Τούστλα Γκουτιέρες, την πρωτεύουσα της Τσιάπας. Τα άλλα 38 μέλη του καρτέλ συνελήφθησαν στην Κομαλάπα, μια πόλη πάνω στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Ο εισαγγελέας διαβεβαίωσε ότι η συμμορία δεν δρα στην Τσιάπας.

Το καρτέλ «Νέα Γενιά», το οποίο λυμαίνεται την πολιτεία Χαλίσκο, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό, θεωρείται μια από τις ισχυρότερες συμμορίες στη χώρα μετά τη σύλληψη των ηγετών άλλων ισχυρών συμμοριών, όπως το Σιναλόα, που διοικούσε επί 25 χρόνια ο βαρόνος των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Η δίκη του Γκουσμάν αναμένεται να αρχίσει τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ.

Τα μεξικάνικα καρτέλ των ναρκωτικών, ανάμεσά τους και το Σιναλόα, έχουν επεκτείνει εδώ και χρόνια τη δράση τους και εκτός των συνόρων του Μεξικού, μεταξύ άλλων στη Γουατεμάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη