Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Ζάεφ έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δυο τρίτων

Καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής ...

Καθυστερεί εκ νέου η έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζεται η πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρχικά, η συνεδρίαση είχε οριστεί για τις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) , όμως μετατοπίστηκε κατά τρεις ώρες. Ωστόσο, η συνεδρίαση αυτή της Βουλής δεν είχε ξεκινήσει μέχρι και πριν μια ώρα περίπου.

Στο μεταξύ, ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν από το μεσημέρι ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές), προκειμένου η διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος να προχωρήσει στα επόμενα στάδια, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον οχτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης θα διαφοροποιηθούν από τη γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE και θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης. Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του οποίου ηγείται το VMRO-DPMNE διαθέτει 48 έδρες στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν
«Χρειαζόμαστε όμως και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών, οι οποίες κι αυτές πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν κι αυτές...
Μητσοτάκης: Δεν γίνεται να μη διαγράφονται φοιτητές που παρανομούν