Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μακελειό στο Ισραήλ: Άνδρας μαχαίρωσε 6 αθώους στο Gay Pride (ΦΩΤΟ)

Φανατικός τραυμάτισε αθώους στην πορεία υπερηφάνειας στην Ιερουσαλήμ και συνελήφθη από τις Αρχές

Ισραηλινός άνδρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμετέχοντες στην γιορτή υπερηφάνειας Gay Pride στην Ιερουσαλήμ.

Τουλάχιστον έξι άτομα φέρουν τραύματα από μαχαίρι. Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC αναφέρουν ότι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα που φέρουν τα θύματα. Οι σοκαριστικές φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ακόμα και τη στιγμή που ο δράστης της επίθεσης υψώνει το μαχαίρι του για να επιτεθεί στα θύματα. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σαμρί είπε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας υπερ-ορθόδοξος εβραίος.

Πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας, αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε πραγματοποιήσει παρόμοια επίθεση το 2005. Τότε, στη διάρκεια του Gay Pride, είχε μαχαιρώσει τρία άτομα. Ο δράστης, Γισάι Σλίσελ, είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια φυλάκισης για την επίθεση αυτή και αφέθηκε ελεύθερος μόλις πριν από τρεις εβδομάδες.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ σοβαρό». «Θα ασκήσουμε δίωξη στους υπεύθυνους, εφαρμόζοντας πλήρως τον νόμο. Η ελευθερία της ατομικής επιλογής αποτελεί βασική αξία στο Ισραήλ». Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης και τον ανακρίνει. Ο επικεφαλής του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Ισραήλ είπε ότι «ο αγώνας για ισότητα γίνεται πιο έντονος στη σκιά τέτοιων γεγονότων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους