Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο; Δείτε πώς θα τα σώσετε!

Με δύο εύκολους και γρήγορους τρόπους

Σε όλους μας έχει συμβεί να ξεβάψει κάποιο ρούχο στο πλυντήριο ρούχων. Μια ξεχασμένη κόκκινη κάλτσα μπορεί να μπλεχτεί με τα λευκά σας ρούχα ή μπορεί πολύ απλά να ξεχάσατε να προσθέσετε χρωμοπαγίδα. Μην αγχώνεστε, σας έχουμε τη λύση.

Δεν χρειάζεται να πετάξετε τα ξεβαμμένα ρούχα σας, καθώς υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση.

1ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε: Με λίγη μαγειρική σόδα μπορείτε να σώσετε τα ρούχα που μόλις ξέβαψαν στο πλυντήριο ρούχων.

Τι πρέπει να κάνετε: Πάρτε τα ξεβαμμένα ρούχα και βάλτε τα πάλι για πλύσιμο σε πιο χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως λίγη μαγειρική σόδα.

2ος τρόπος

Τι θα χρειαστείτε: Το απλό, λευκό ξίδι είναι θαυματουργό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τι πρέπει να κάνετε: Πριν στεγνώσουν τα ρούχα, βάλτε τα πάλι στο πλυντήριο και προσθέστε 1/2 ποτήρι ξίδι στη θήκη που βάζετε το απορρυπαντικό. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, πάρτε τα ρούχα, όσο ακόμα είναι υγρά, και βάλτε τα σε μια λεκάνη με νερό και φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα μέσα στη λεκάνη για 24 ώρες και βάλτε τα και πάλι στο πλυντήριο.

Προσοχή! Μην ρίξετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα που ξέβαψαν, γιατί η χλωρίνη θα τα κιτρινίσει, αντί να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση.

Πηγή: spirossoulis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€