Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

5 τροφές που βοηθάνε το αδυνάτισμα

Κάνε φυσική αποτοξίνωση με 5 υγιεινές διατροφικές επιλογές

Ποιος είπε ότι χρειάζεσαι ειδικά προγράμματα αποτοξίνωσης για να καθαρίσεις τον οργανισμό σου από τις βλαβερές ουσίες; Απλά πρόσθεσε στην καθημερινή διατροφή σου αυτές τις «θαυματουργές» τροφές που διώχνουν τις τοξίνες αλλά και τα κιλά!

Ξεκίνησε την ημέρα σου πίνοντας ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με το χυμό μισού λεμονιού. Έτσι, όχι μόνο βοηθάς να απομακρυνθούν οι τοξίνες αλλά παίρνεις και μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης C που σου δίνει ενέργεια και ενισχύει το ανοσοποιητικό σου. Επιπλέον, το λεμόνι επιταχύνει το μεταβολισμό, ενώ όπως έχουν δείξει σχετικές έρευνες οι πολυφαινόλες που περιέχει βοηθούν να καεί πιο αποτελεσματικά το λίπος.

Βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μάλιστα με δύο τρόπους: χάρη στη διουρητική δράση του συμβάλλει στην απομάκρυνση των περιττών υγρών από το σώμα, συμπαρασύροντας ένα μέρος από τις τοξίνες, ενώ είναι πλούσιο σε θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την διάσπαση των τοξικών ουσιών από το ήπαρ, ώστε να αποβληθούν πιο εύκολα.

Εκτός από το ότι προσφέρει καλά λιπαρά οξέα στον οργανισμό, το αβοκάντο περιέχει γλουταθειόνη, ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στη διάσπαση και αποβολή των τοξινών. Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι κι αυτές απαραίτητες στην απόρριψη από το σώμα των βλαβερών ουσιών.

Έχουν διουρητική δράση και βοηθούν να καθαρίσουν τα νεφρά, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους είναι γνωστές εδώ και αιώνες. Έρευνες έχουν δείξει ότι ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του hangover και προστατεύουν τα ηπατικά κύτταρα ενάντια στις τοξίνες.

Η σουλφοραφάνη που περιέχεται στο μπρόκολο είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που διεγείρει την παραγωγή μιας σειράς από ένζυμα τα οποία συμμετέχουν ενεργά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Επίσης, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

shape.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ