Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

17 tips μας κάνουν να ακτινοβολούμε!

Καθημερινοί τρόποι για να μείνουμε υγιείς και να… φαίνεται στους γύρω μας!

Απλοί, γρήγοροι, καθημερινοί τρόποι για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, να μείνετε υγιείς και να απολαμβάνετε όλες τις στιγμές, από τη δουλειά έως τη διασκέδαση ή τη χαλάρωση. Διαβάστε τους!

Βάλτε το οδοντικό νήμα στη ζωή σας! Αφιερώνετε λίγα λεπτά το πρωί και ακόμα λίγα το βράδυ και οι ειδικοί διατείνονται ότι είναι δυνατό αυτή η απλή κίνηση να αποτρέψει μια καρδιακή προσβολή.

Τεντωθείτε! Οι εναλλαγές της προκλητής μυϊκής έντασης με τη χαλάρωση που δημιουργεί το τέντωμα προάγουν την προοδευτική εκτόνωση της συσσωρευμένης μυϊκής έντασης.

Έχετε μαζί σας ένα υγιεινό σνακ! Φροντίστε να έχετε μαζί σας κάτι που προβλέπει και επιτρέπει η διατροφή σας για έκτακτη ανάγκη μέσα στη μέρα και θυμηθείτε ότι η πείνα δεν είναι περιστατικό που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης!

Χρησιμοποιείστε τη σκάλα αντί του ανελκυστήρα για έναν δύο ή και δώδεκα ορόφους! Θα κάψετε ανέλπιστες θερμίδες και θα σμιλέψετε μυϊκές ομάδες που για χάρη τους χτυπάτε κάρτα στο γυμναστήριο.

Βρείτε υγιεινές, σύντομες και εύκολες σε εκτέλεση συνταγές! Εμπνευστείτε και αφιερώστε έξυπνα ποιοτικό χρόνο για να φροντίσετε τη διατροφή σας.

Προσθέστε λεμόνι στο νερό σας! Σε χυμό ή κομμένο σε φέτες προσθέτει εκτός από γεύση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες ενώ βοηθάει στην αποτοξίνωση του σώματος.

Τυπώστε και βάλτε σε περίοπτη θέση μέσα στο χώρο σας ένα πρόγραμμα εκγύμνασης ευέλικτο, που να σας αρέσει και η σκέψη του και μόνο να σας κάνει να λαχταράτε να τελειώσετε τις δουλειές σας για να το κάνετε.

Βάλτε σε τάξη το γραφείο σας! Χαρτιά, υπολείμματα χαρτιών με εκκρεμότητες που στοιχειώνουν τη ζωή σας όλη καλό είναι να πάνε στον ¨καιάδα¨ των χαρτιών αφού βέβαια βρείτε έναν τρόπο να κρατήσετε τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν και πρέπει να διευθετήσετε.

Αναπνεύστε βαθιά για τρείς συνεχείς αναπνοές! Παρατηρήστε πως νιώθετε στο τέλος της τρίτης αναπνοής και εκπνεύστε με ανακούφιση… σίγουρα νιώθετε πιο ήρεμα.

Τηλεφωνήστε σε ένα φίλο! Είναι μακράν ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά.

Για ένα λεπτό κάντε μασάζ στον αυχένα σας που συγκεντρώνει αρκετή ένταση ειδικά αν εργάζεστε στον υπολογιστή για πολλές ώρες.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό αντί για αναψυκτικό. Σας ξεδιψάει πιο αποτελεσματικά, έχει λιγότερες θερμίδες και είναι πιο υγιεινό από ότι το αναψυκτικό.

Αν η δουλειά σας είναι καθιστική ή περνάτε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους αφιερώστε λίγο χρόνο σε έναν γρήγορο περίπατο. Θα σας ξεκουράσει, θα σας αναζωογονήσει και θα σας ευχαριστήσει.

Πλένετε συχνά τα χέρια σας. Μειώνετε τις πιθανότητες να ¨πιάσετε¨ κάποια γρίπη.

Συμμαζέψτε το δωμάτιο σας! Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τους περισπασμούς και να είστε πιο παραγωγικός.

Έχετε την τσάντα του γυμναστηρίου έτοιμη από την προηγούμενη μέρα… κερδίζετε και χρόνο αλλά , κυρίως, δεν έχετε δικαιολογία για να μην πάτε στο γυμναστήριο.

Γελάστε έστω και με το ζόρι. Γελάστε το πρωί ξεκινώντας τη μέρα σας, γελάστε σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και χωρίς ευκαιρία…. γελάστε γιατί με αυτόν τον τρόπο οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τονώνετε το ανοσοποιητικό σας και προσυπογράφετε στο να ζήσετε αρκετά για να γελάσετε και με τις στατιστικές!

ego.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί