Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπάρχει μαγειρίτσα για… χορτοφάγους!

Διαβάστε την συνταγή για μία εξαιρετικά γευστική vegan μαγειρίτσα…

Είστε χορτοφάγος αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε το έθιμο της μεταμεσονύκτιας μαγειρίτσας; Θέλετε απλά να δοκιμάστε κάτι διαφορετικό; Σας παρουσιάζουμε την vegan μαγειρίτσα!

Τι θα χρειαστείτε για την μαγειρίτσα vegan

3 μέτρια μαρούλια

3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πράσο

1 ματσάκι άνηθο

αλάτι, πιπέρι, λάδι

1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (ή 2 μέτρια)

5 κ.σ. καλαμποκάλευρο

500 gr άσπρα μανιτάρια (ή άλλα μανιτάρια)

Πώς θα την φτιάξετε

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια αλατισμένα και κομμένα στα τέσσερα. Τα φέρνουμε κάμποσες βόλτες, να σωταριστούν από όλες τις πλευρές κι όταν αρχίζουν να βγάζουν το ζουμί τους αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι με τα μανιτάρια στην άκρη και ξεκινάμε να με τη σούπα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μέχρι να αρχίσουν να χάνουν όγκο. Προσθέτουμε το πράσο και τον άνηθο (ψιλοκομμένα επίσης), ανακατεύουμε, αλατίζουμε και τσιγαρίσουμε για μερικά λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τα μαρούλια, πλυμένα καλά, κομμένα (όχι πολύ λεπτά) κι αλατισμένα, και βραστό νερό, ώστε σχεδόν να γεμίσει η κατσαρόλα. Μόλις τα μαρούλια αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια από το τηγάνι, μαζί με το ζουμί τους.

Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, κι ετοιμάζουμε το αλευρολέμονο.

Στύβουμε το λεμόνι και βάζουμε τον χυμό σε ένα μπωλ μαζί με το καλαμποκάλευρο. Τα ανακατεύουμε χτυπώντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλευρολέμονο στη σούπα μας ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.

Αυτό ήταν! Το αλευρολέμονο με καλαμποκάλευρο θα δώσει στη μαγειρίτσα μας ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και θα την πήξει ελάχιστα (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερο αλεύρι για πιο κρεμώδη υφή). Ρυθμίζουμε το αλάτι και το λάδι στα γούστα μας και είμαστε έτοιμοι να την απολαύσουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€