Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τί δείχνει η φωτογραφία προφίλ στα social media για την προσωπικότητά σας

Ποια είναι η… ερμηνεία της φωτογραφίας που επιλέγουν οι χρήστες ως προφίλ

Στο επίκεντρο μελέτης από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια στη Φιλαδέλφεια βρέθηκε η ανάγνωση και η… ερμηνεία της φωτογραφίας που επιλέγουν οι χρήστες ως φωτογραφία προφίλ στα διάφορα social media.

Στο πλαίσιο της έρευνας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του New Scientist, οι ερευνητές ανέλυσαν 3.200 πρόσφατα tweets, ενώ 434 από ένα σύνολο 66.000 χρηστών του Twitter πέρασαν ένα παραδοσιακό ψυχολογικό τεστ. Και στις δύο περιπτώσεις, οι χρήστες βαθμολογήθηκαν στα «Big Five» χαρακτηριστικά προσωπικότητας: εξωστρέφεια, δεκτικότητα/ συγκαταβατικότητα, διαφάνεια (πόσο «ανοιχτός» είναι κάποιος), συνειδητότητα και νευρωτισμός.

Στη συνέχεια αναζητήθηκαν συσχετισμοί μεταξύ των αποτελεσμάτων των τεστ και των χαρακτηριστικών της κάθε φωτογραφίες προφίλ- και προέκυψαν κάποια συμπεράσματα, που έχουν ως εξής: Οι άνθρωποι με υψηλά σκορ συνειδητότητας τείνουν να εμφανίζονται στις φωτογραφίες προφίλ μόνοι τους αντί με παρέα/ ως μέλη ομάδας, και να εκφράζουν θετικά συναισθήματα στις εικόνες τους.

Αυτοί που είχαν πολύ υψηλά σκορ στη «διαφάνεια», φαίνονται να προτιμούν καλλιτεχνικού χαρακτήρα φωτογραφίες. Οι νευρωτικοί τείνουν να μη δείχνουν γενικά το πρόσωπό τους. Αυτές είναι εικόνες που οι άνθρωποι θεωρούν αντιπροσωπευτικές της online προσωπικότητάς του, τονίζει ο Πρεότιουκ- Πιέτρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»