Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεκίνησε το θερινό σχολείο Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας 2016

Mε τη συμμετοχή 110 ερευνητών και επιστημόνων από 40 χώρες του κόσμου, ξεκίνησαν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Νανοτεχνολογίας που διεξάγονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας 2016 στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερα διαφορετικά τμήματα με μαθήματα που αφορούν τις νανοεπιστήμες και τη νανοτεχνολογία, τα οργανικά ηλεκτρονικά, τη νανοϊατρική και το γραφένιο, δίνουν την ευκαιρία σε ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές να διευρύνουν τις γνώσεις τους και ν' ανταλλάξουν πληροφορίες στο συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο της νανοτεχνολογίας και των νανοεπιστημών.

Το πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY 2016 είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στην Ευρώπη και κορυφαίο επιστημονικό γεγονός. Περιλαμβάνει το 13ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες- NN15 (5-8 Ιουλίου), το 9ο Διεθνές Συμπόσιο στα Εύκαμπτα Οργανικά Ηλεκτρονικά - ISFOE16 (4-7 Ιουλίου), το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο -ISSON 16 (2-9 Ιουλίου) και την 6η έκθεση NANOTEXNOLOGY EXPO16 (4-6 Ιουλίου).

Από τις 2-9 Ιουλίου, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2016, θα παρουσιαστούν 40 ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ 150 εκπρόσωποι επιχειρήσεων θα φέρουν σε άμεση επαφή την έρευνα και την αριστεία με τον κόσμο της διεθνούς αγοράς. Στη διάρκεια των κλειστών συναντήσεων του NANOTEXNOLOGY 2016 θα υπογραφούν επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών (HOPE-A) και αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού.

«Επίσης στη διάρκεια του πολυσυνεδρίου θα πραγματοποιηθούν θεματικές εκθέσεις, events, συνεδρίες για φωτοβολταϊκά, βιοηλεκτροικά, το γραφένιο, τη νανοϊατρική και την ελληνική πλατφόρμα της, υπεύθυνη της οποίας είναι η δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, τις νανοδομές, την εμπορικότητα και την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας και τις διεθνείς τάσεις σε αυτή την κατεύθυνση» καταλήγει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Όλες οι εκδηλώσεις του NANOTEXNOLOGY 2016 πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Porto Palace.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ