Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενημερώθηκε ο Ομπάμα: Τέσσερα κρούσματα Ζίκα στη Φλόριντα

Επιβεβαίωσαν οι αμερικάνοι αξιωματούχοι για τα κρούσματα από μολυσμένα κουνούπια

Τέσσερα κρούσματα του ιού Ζίκα στη Φλόριντα δείχνουν ότι πιθανότατα κουνούπια μολυσμένα με τον ιό έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στις ΗΠΑ, εκτιμούν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Υγείας.

Μέχρι πρότινος, τα κρούσματα εκτός της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής οφείλονταν είτε σε ταξίδια σε αυτές τις περιοχές, είτε είχαν μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής. Ο ιός συνδέεται με μικροκεφαλία σε βράφη. Το υπουργείο Υγείας της Φλόριντα εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει λόγο για «αυξημένη πιθανότητα τα τέσσερα κρούσματα να είναι αποτέλεσμα τοπικής μετάδοσης» του ιού σε περιοχή βόρεια του κεντρικού Μαϊάμι.

«Δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τη Φλόριντα» δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής. «Είναι εθνικό ζήτημα και εμείς τυχαίνει να βρισκόμαστε στο προσκήνιο» πρόσθεσε. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τα κρούσματα μετάδοσης του ιού Ζίκα που αναφέρθηκαν στην Φλόριντα και έδωσε εντολή στο επιτελείο του να διασφαλίσει ότι η Πολιτεία έχει την αναγκαία υποστήριξη για να αντιμετωπίσει τον ιό.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ερικ Σουλτς έδωσε τα εύσημα στον κυβερνήτη της Φλόριντας που είχε προετοιμαστεί για μια τέτοια εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Παράλληλα, επανέλαβε την κριτική του Λευκού Οίκου προς το Κογκρέσο ότι έκλεισε τις εργασίες του για το καλοκαίρι χωρίς να εγκρίνει χρηματοδοτική βοήθεια για την καταπολέμηση του ιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»