Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Καθησυχάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα κρούσματα ελονοσίας

Ενίσχυση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών ζήτησε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα κρούσματα ελονοσίας που σημειώθηκαν στη χώρα μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ στο Πρακτορείο FM 104,9. Τόνισε πως κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταγράφεται ένας μικρός αριθμός -περίπου 50- κρουσμάτων.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας την ενίσχυση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, καθώς, όπως υπογράμμισε δύο από τα τέσσερα εγχώρια κρούσματα καταγράφηκαν στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ επεσήμανε ότι τα κρούσματα συνδέονται στη μεγάλη τους πλειονότητα με άτομα που έχουν ταξιδέψει σε χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία (υποσαχάρια Αφρική, νότια Ασία, και νότια Αμερική).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί στενά όλες τις περιπτώσεις όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα ελονοσίας.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης για τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, παρόλο που -όπως ανέφερε- τα κουνούπια είναι λιγότερα σε σχέση με πέρσι.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά είπε ότι τα ζητήματα που μπαίνουν είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι και «η δημιουργία χώρου προσφύγων πολύ κοντά στη λίμνη του Αγίου Βασιλείου, όπου δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών στο μέγιστο βαθμό λόγω των περιβαλλοντικών περιορισμών που υπάρχουν από τη συνθήκη Ραμσάρ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ