Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα 5 οφέλη του σεξ για την υγεία

Tο συχνό και ποιοτικό σεξ προσφέρει απόλαυση και ψυχική ευεξία

Η σεξουαλική ζωή αποτελεί δείκτη όχι μόνο συναισθηματικής αλλά και σωματικής υγείας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συχνό και ποιοτικό σεξ δεν προσφέρει μόνο απόλαυση και ψυχική ευεξία, αλλά έχει και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Δείτε τα πιο σημαντικά:

Μετά το σεξ, το σώμα απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί υπνηλία.

Το συστηματικό σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες που έπασχαν από ημικρανίες είδαν βελτίωση μετά από το σεξ, ενώ στο 20% των συμμετεχόντων ο πονοκέφαλος έφυγε εντελώς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό συμβαίνει χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ.

Κράμπες περιόδου

Το σεξ βοηθά στους πόνους της περιόδου επειδή ο οργασμός προκαλεί συσπάσεις στην μήτρα και απελευθερώνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που λειτουργούν ως αναλγητικά.

Σύμφωνα με τον Dr. Francis M. Fesmire, ο οργασμός είναι ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσει ο οργανισμός και να φύγει ο λόξυγκας.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»