Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζωή ως τα 130: Ο Πούτιν κοντά στο ελιξίριο της νεότητας

Ο Ρώσος πρόεδρος επιβλέπει το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας που αναζητά το “χάπι της νεότητας” το οποίο θα αυξήσει το προσδόκιμο ζωής έως τα 130 χρόνια!

Ο Ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Biocad στην Αγία Πετρούπολη, μαζί με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ και την υπουργό Υγείας της Ρωσίας Veronika Skvortsova.

Ένας εκ των ερευνητών του προγράμματος ο Alexander Karabelsk τόνισε στους δύο ηγέτες ότι τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε έναν χρόνο και συνέχισε λέγοντας ότι “στόχος μας δεν είναι να παραταθεί η ζωή, αλλά περισσότερο να επιτρέψει σε ένα άτομο να βελτιώσει την ποιότητά της καθώς και να αισθάνονται νεώτεροι στα γηρατειά του”.

Το “χάπι της νεότητας” θα βοηθήσει επίσης στη μείωση των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου που είναι οι δύο κυριότερες αιτίες θνησιμότητας παγκοσμίως.

Όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη των δύο ηγετών, εάν οι κλινικές δοκιμές πάνε καλά, το χάπι θα επιτρέψει την αύξηση της ζωής μέχρι και τα 130, μέσα σε ένα διάστημα 20 με 30 ετών!

Η συγκεκριμένη εταιρεία η Biocad θεωρείται η κορυφαία στην έρευνα στον τομέα της βιοτεχνολογίας στη χώρα. Εκτός από το χάπ της νεότητας παράλληλα πραγματοποιεί έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου όμως για την πορεία αυτών των ερευνών δεν έχει γίνει γνωστό κάτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ