Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτά είναι τα πρωινά 5 διασήμων για ενέργεια και... επιτυχία!

«Στρώνουν» το δρόμο προς την επιτυχία

Μα τι κάνει και έχει τόση ενέργεια;

Είναι μία από τις απορίες που έχουμε συχνά για φίλους,  γνωστούς ή δημόσια πρόσωπα που είναι επιτυχημένοι στην εργασία τους, προλαβαίνουν το γυμναστήριο και είναι πάντα απαστράπτοντες στη βραδινή τους έξοδο.

Ίσως το μυστικό τους είναι κάποιο από τα παρακάτω «μαγικά» πρωινά που πολλοί διάσημοι και επιτυχημένοι ισχυρίζονται ότι είναι αυτό που τους κρατάει σε φόρμα και δίνει την απαραίτητη ενέργεια για το ξεκίνημα μιας αποδοτική ημέρας.

Τι μπορεί να τρώει ο ιδρυτής της πιο διάσημης αλυσίδας τροφίμων στη Μεγάλη Βρετανία;

Ο Τζον Μακέι, ιδρυτής και CEO της γνωστής αλυσίδας στη Βρετανία Wholefoods  είναι φανατικός της υγιεινής ζωής.

Ως θιασώτης ενός υγιεινού τρόπου ζωής δε θα μπορούσε να ξεκινάει την ημέρα του παρά με ένα μεγάλο υγιεινό αφέψημα που περιλαμβάνει αμύγδαλα , βρώμη, ρύζι, γάλα σόγιας, φρέσκα φρούτα, φύλα καλέ ή σπανακιού.

Βασιλικές πρωινές συνήθειες για την πιο πληθωρική μορφή της Αγγλικής πολιτικής σκηνής

Βασιλικό πρωινό έτρωγε ο αγαπημένος πολιτικός των Άγγλων, Ουίνστον Τσόρτσιλ, που έχει δώσει το όνομά του μέχρι και σε πούρα χάρη στην τάση που είχε προς την πολυτελή ζωή.

Το λουκούλλειο πρωινό περιλάμβανε ένα μελάτο αυγό, τοστ, ζαμπόν, κρύα κρεατικά, γκρέιπφρουτ και φυσικά ένα ουίσκι σόδα.

Σύμφωνα με τη Telegraph αρεσκόταν να παίρνει το πρωινό του σε δύο δίσκους, στον πρώτο ήταν οι στέρεες τροφές και στο δεύτερο τα ροφήματα.

Η πρωινή του ιεροτελεστία στεφανωνόταν με το κάπνισμα ενός πούρου αφού έπλενε τα χέρια του.

Το πρωινό της σιδηράς κυρίας

Πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα είναι οι συνήθεια τις πάλαι ποτέ σιδηράς κυρίας Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία όπως είχε δηλώσει στη San το 1979 ότι προσπαθούσε να τρώει λίγο. «Δεν τρώω ένα δυναμωτικό πρωινό για να με κρατήσει όλη την ημέρα» . Όταν έτρωγε συνήθως προτιμούσε καφέ και μισό γκρέιπφρουτ.

Τα πρωινά που θα σας κάνουν να αποκτήσετε τους πολυπόθητους κοιλιακούς

Στο αντίθετο άκρο κινείται ο  πολυτάλαντος Τζάστιν Τίμπερλεικ, ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Bon Apetite, καταναλώνει δύο πρωινά την ημέρα. Το πρώτο περιλαμβάνει «Βάφλες με λιναρόσπορο, βούτυρο αμυγδάλου και αυγό». Κατόπιν γυμνάζεται ούτως ώστε να καταναλώσει το δεύτερο πρωινό της ημέρας ,το λεγόμενο δεκατιανό, που συνήθως αποτελείται από ένα αυγό ή ένα ρόφημα πρωτεΐνης. Ε, δεν το λες και πρωινό αυτό.

«Ο κύριος λόγος που γυμνάζομαι είναι για να τρώω». Καλή τακτική μου ακούγεται αυτή αν και δεν μπορώ να πω ότι την τηρώ με αυτή την ευλάβεια.

Το πρωινό της επιτυχίας

Ενώ ο Σκοτ Άνταμς, δημιουργός του Ντιλμπερτ καταναλώνει «παβλοφικά» μία μπάρα ενέργειας μόλις ξυπνήσει.

«Δίνω στον εαυτό μου αυτή τη “λιχουδια” γνωρίζοντας ότι μπορώ να εκπαιδευτώ όπως κάθε άλλο ζώο. Και θέλω να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να απολαμβάνει το πρωινό ξύπνημα και να είναι δημιουργικός» δηλώνει στο  Business Indinder.

Τα πρώτα  είκοσι λεπτά κάθε ημέρας  για τον Σκοτ είναι πανομοιότυπα όσο  αναφορά την πρωινή τελετουργία. Ξυπνάει στις 5 π.μ. τρώει μία μπάρα ενέργειας και πίνει καφέ. Το οποίο παρεμπιπτόντως, πρέπει να ομολογήσουμε πως  είναι φοβερός συνδυασμός!

Βάζοντας τον υπόλοιπο οργανισμό του στον αυτόματο πιλότο δίνει «χώρο» στο μυαλό του να ασχοληθεί με τη δημιουργικότητα. Και από ότι φαίνεται η συνταγή πετυχαίνει μία χαρά!

Όποιο και αν είναι το δικό σας αγαπημένο πρωινό το σημαντικότερο όλων είναι να σας φτιάχνει τη διάθεση όταν σηκώνεστε το πρωί γιατί ακόμη και στο φαγητό υπάρχουν μόδες που έρχονται και παρέρχονται αλλά εμείς μένουμε!

Πολλές καλημέρες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ