Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Πολυχάπι» για την καρδιά θα έσωζε εκατομμύρια ανθρώπους

Θέματα συζήτησης στο 4ο Συνεδρίου της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ)

Εκατομμύρια ζωές, ανθρώπων που βρίσκονται σε υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο θα μπορούσε να σώσει ένα χάπι που θα περιέχει περισσότερες από μία ουσίες.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι επιστήμονες , καθώς βλέπουν ότι υψηλό ποσοστό ασθενών δεν καταφέρνουν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες των γιατρών για τη σωστή και τακτική λήψη του συνόλου της φαρμακευτικής αγωγής τους.

Οι ειδικοί παρατηρούν οτι η μείωση των καρδιαγγειακών νόσων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, απειλείται από την αυξανόμενη παχυσαρκία, την καθιστική ζωή και τον διαβήτη και το πολυχάπι αποτελεί γι αυτούς μια νέα προσέγγιση που αφορά στην πρόληψη των παραγόντων που οδηγούν σε αυτά, δηλαδή την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη δισλιπιδαιμία.

Παρότι οι ειδικοί ακόμα ερευνούν τόσο τις ουσίες όσο και τις ποσότητες που θα περιλαμβάνει, θεωρούν ότι θα αποτελέσει μια αποτελεσματική, φθηνή και ασφαλή προσέγγιση, που θα διευκολύνει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να μην ξεχνούν ή μπερδεύουν -λόγω πληθώρας- τα φάρμακα που πρέπει να λάβουν, και έτσι να ακολουθούν πιστά τη θεραπεία τους.

Το θέμα αυτό αλλά και άλλα ενδιαφέροντα που αφορούν την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων θα συζητηθούν στο 4ο Συνεδρίου της Ενώσεως Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος (ΕΕΚΕ), που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου.

Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα που θα αναπτυχθεί από τους ομιλητές, είναι η μέτρηση του επικαρδιακού λίπους, καθώς μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια την ύπαρξη στεφανιαίας νόσου. Οι σύνεδροι θα ασχοληθούν επίσης με την ψυχική υγεία των ασθενών και ιδιαίτερα την πρόληψη της μετατραυματικής διαταραχής, η οποία προκαλείται συχνά μετά από αιφνίδια καρδιαγγειακά επεισόδια, που με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο επαναπροσβολής καρδιαγγειακού επεισοδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές