Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θέλετε να χάσετε κιλά οριστικά; Φάτε με συγκέντρωση!

Αν δεν ασχολείστε με άλλα πράγματα όταν τρώτε δεν παχαίνετε

Οι άνθρωποι που όταν τρώνε είναι συγκεντρωμένοι στην διαδικασία του φαγητού μπορούν όχι μόνο να χάσουν κιλά, αλλά και να μην τα ξαναπάρουν, υποστήριξαν αμερικανοί ερευνητές σε σχετική ανακοίνωση που έκαναν στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία, στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα, με επικεφαλής την Δρ Καρολάιν Νταν, έθεσαν υπό παρακολούθηση επί 15 εβδομάδες 42 ανθρώπους που έτρωγαν συγκεντρωμένοι το φαγητό τους (χωρίς περιορισμούς στο τι έτρωγαν) και άλλους 38 εθελοντές (ομάδα ελέγχου) που έτρωγαν ενώ παράλληλα παρακολουθούσαν τηλεόραση, ασχολούνταν με το κινητό τους τηλέφωνο ή διεκπεραίωναν επαγγελματικά ζητήματα.

Τα μέλη της πρώτης ομάδας έχασαν κατά μέσο όρο σχεδόν δύο κιλά στο διάστημα των 15 εβδομάδων και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν δίαιτα. Έπειτα από ένα εξάμηνο, τρεις στους τέσσερις συμμετέχοντες (75%) δεν είχαν ξαναπάρει τα κιλά που είχαν χάσει, ενώ μερικοί είχαν χάσει κι άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ
Ο Νίκος Νυφούδης μιλάει στον Τύπο Θεσσαλονίκης για το νέο εγχείρημα δίνοντας μας τα πρώτα insights του νέου «Τίφφανυς» στον πεζόδρομο της Ικτίνου
Θεσσαλονίκη: Πασίγνωστο μαγαζί στο κέντρο ανοίγει ξανά – Με μπιφτέκι, πατάτες κομπλέ