Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη; Βάλε αυτό το συστατικό στη διατροφή σου

Είναι πάρα πολύ εύκολο να το βρεις παντού

Αν το 2016 είχε καθιερωθεί σαν τη χρονιά των superfoods, όπως το kale και τα φύκια, τότε μπορούμε να πούμε πως το 2017 είναι η χρονιά των βοτάνων, τα οποία έχουν πολλά οφέλη που δίνουν ώθηση και ενεργοποιούν τον οργανισμό σου.

 Και τώρα που η κούραση και η πίεση της δουλειάς είναι πολύ έντονη και νιώθεις «πεσμένη» και καταβεβλημένη όλη την ώρα, τότε το συγκεκριμένο βότανο στο οποίο αναφερόμαστε είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Το ginseng (τζίνσενγκ) είναι περισσότερο γνωστό στην Ανατολική Ασία, όμως οι ιδιότητες και τα οφέλη του είναι ευρέως γνωστά. Με ιδιότητες που βελτιώνουν τη διάθεση και ενισχύουν τον μεταβολισμό το ginseng είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Παρακάτω θα δεις 4 λόγους για τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να το εντάξεις στην διατροφή σου.

#1. Μειώνει το στρες

Το ginseng δεν είναι απλώς ένα βότανο - είναι γνωστό ως προσαρμογόνο βότανο, που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα είδος θεραπευτικού βοτάνου που θεωρείται ότι βοηθά το σώμα σου να προσαρμοστεί στο στρες. Τώρα όταν λέμε στρες, αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, από μία κακή διατροφή και τις επιπτώσεις της, μέχρι μία κουραστική μέρα στη δουλειά.

Επειδή το ginseng τρέφει τα επινεφρίδια - τους αδένες που παράγουν τις ορμόνες που χρειάζεσαι - είναι σε θέση να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Από την άλλη πλευρά, ο καθημερινός σου καφές αυξάνει αυτά τα επίπεδα, οπότε ίσως είναι μια καλή στιγμή να αλλάξεις τον καφέ σου με ένα ρόφημα ginseng.

#2. Βοηθάει στην απώλεια του βάρους

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ginseng είναι «αναγκασμένο» να σε βοηθήσει με την απώλεια βάρους, καθώς ενισχύει την ενέργεια σου, κάνοντας έτσι το πρωινό τρέξιμο να φαίνεται λιγότερο τρομακτικό. Αλλά, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο αυτό το βότανο έχει συνδεθεί με τη μείωση του σωματικού βάρους. Σε μία πρόσφατη μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα συστατικά του ginseng ελαχιστοποιούν το λίπος, εμποδίζοντας αυτή τη διαφοροποίηση στα κύτταρα που αποθηκεύουν το λίπος ως ενέργεια.

#3. Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μία φορτωμένη μέρα στη δουλειά, να συνδυάζεται με έναν τρομερό και φριχτό πονοκέφαλο. Γι’ αυτό το ginseng είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Το ginseng μειώνει την κορτιζόλη στον οργανισμό, πράγμα που σημαίνει πως η σεροτονίνη είναι πιο πιθανό να απορροφηθεί από τον εγκέφαλο.

Έτσι ο εγκέφαλος είναι πιο ήρεμος και πιο ικανός να συγκεντρωθεί πλήρως. Μελέτες αναφέρουν, πως το ginseng όπως ακριβώς το δεντρολίβανο μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά σου να μαθαίνεις νέα πράγματα και στη συνέχεια να τα θυμάσαι κιόλας. Χάρη στην ικανότητά του να ενεργοποιεί ορισμένους νευροδιαβιβαστές, είναι ένα καλό συμπλήρωμα αν είσαι επιρρεπής στο να ξεχνάς.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ