Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στίβεν Χόκινγκ: Χτίστε σπίτια στον Άρη, αν θέλετε να επιβιώσετε

Δραματική προειδοποίηση του διάσημου φυσικού

Το μέλλον του ανθρώπινου είδους «περνά» από την κατάκτηση του διαστήματος, καθώς η Γη απειλείται από την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων. Αυτό υποστήριξε ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σε χθεσινή του ομιλία στο φεστιβάλ Starmus στο Τροντχάιμ της Νορβηγίας, η οποία είχε τίτλο «Το μέλλον της ανθρωπότητας».

«Ήρθε η ώρα να εξερευνήσουμε άλλα ηλιακά συστήματα. Η διασπορά μας είναι η μόνη λύση που θα μπορούσε να μας σώσει από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Είμαι πεπεισμένος πως ο άνθρωπος πρέπει να φύγει από τη Γη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, η προσπάθεια εποικισμού του διαστήματος θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο πολύ πιο κοντινούς προορισμούς από τα κάποιο γειτονικό ηλιακό σύστημα. Έτσι, απηύθυνε έκκληση στα έθνη που πρωταγωνιστούν στην εξερεύνηση του διαστήματος, να στείλουν αστροναύτες στη Σελήνη στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Επίσης, πρότεινε την κατασκευή βάσης στη Σελήνη μέσα στην επόμενη 30ετία, όπως και την πραγματοποίηση της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Άρη γύρω στο 2025. Τέτοιοι στόχοι, όπως σημείωσε, θα αναζωπυρώσουν το διαστημικό πρόγραμμα, θα ενισχύσουν νέες συμμαχίες και θα δώσουν την ανθρωπότητα την αίσθηση ενός σκοπού.

Υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο θα αλλάξει εντελώς το μέλλον της ανθρωπότητας. “Ελπίζω πως θα ενώσει σε έναν κοινό στόχο ανταγωνιστικά έθνη, ώστε να απαντήσουν από κοινού σε μία πρόκληση που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα”, επισήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη