Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέφτουν τα μαλλιά σου; Το tip του γιατρού για να τα δυναμώσεις

Η τριχόπτωση, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι μόνο «αντρική υπόθεση»

Η τριχόπτωση, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν είναι «αντρική υπόθεση». Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και συνήθως προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με μάσκες, ειδικά σαμπουάν και κάθε είδους καλλυντικές θεραπείες.

Αν βλέπεις κι εσύ τον τελευταίο καιρό τα μαλλιά σου να γίνονται όλο και πιο αδύναμα μπορείς να δοκιμάσεις ένα πολύ απλό tip, που μάλιστα δεν σου κοστίζει τίποτα και το προτείνουν και οι γιατροί!

Τι πρέπει να κάνεις; Απαλό μασάζ στην επιδερμίδα του κρανίου. Όπως εξηγεί η δερματολόγος Ντέμπρα Τζάλιμαν, «το μασάζ στο κρανίο ενισχύει τη ροή αίματος προς την επιδερμίδα και προς τους θύλακες της τρίχας».

Μελέτη του 2016 στο επιστημονικό περιοδικό ePlasty έδειξε ότι μόλις τέσσερα λεπτά μασάζ την ημέρα αυξάνει τη δραστηριότητα των γονιδίων που καθοδηγούν την ανάπτυξη των μαλλιών και ταυτόχρονα μειώνει τη δραστηριότητα των γονιδίων που συνδέονται με την τριχόπτωση. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη διαπίστωσαν μάλιστα και αύξηση στη πυκνότητα των μαλλιών τους χάρη στο μασάζ.

«Το απαλό μασάζ στο κρανίο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος προς τον θύλακα, τη ρίζα της τρίχας, που είναι και το μόνο ζωντανό τμήμα της» συμπληρώνει ο Άμπραχαμ Αρμάνι, διευθυντής κλινικής αποκατάστασης μαλλιών στο Ντάλας των ΗΠΑ. «Το μασάζ βοηθά στη διαστολή των μικρών αιμοφόρων αγγείων στην επιδερμίδα του κρανίου, αυξάνοντας τη ροή αίματος προς τους θύλακες και κατ’ επέκταση παρατείνοντας τη φάση ανάπτυξης των μαλλιών».

Ταυτόχρονα, το μασάζ στο κρανίο είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό και μειώνει το στρες, το οποίο επιδεινώνει την τριχόπτωση. Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of Physical Therapy Science έδειξε ότι το μασάζ στο κρανίο δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, την πίεση και τους παλμούς της καρδιάς, τρεις δείκτες που είναι γνωστό πως αυξάνονται σε περιόδους έντονου στρες.

Μπορείς λοιπόν κι εσύ να δυναμώσεις τα μαλλιά σου χωρίς κόπο κάνοντας για μερικά λεπτά μασάζ ενώ λούζεσαι ή ακόμη και σε στεγνά μαλλιά. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν, αν όμως θες ταυτόχρονα να απολαύσεις και τα οφέλη της αρωματοθεραπείας, μπορείς να το πετύχεις με ένα χαλαρωτικό έλαιο, όπως η λεβάντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ