18

ΝΟΕ
2017

Γενετικά τροποποιημένη μαγιά προς όφελος της υγείας μας

Ένα γονίδιο μεταμορφώνει την μπύρα σε… «φάρμακo»!

14 Νοε 201718.50

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.

Ήδη οι ερευνητές της VB έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με μια ζυθοποιεία στο Βέλγιο την προσπάθεια ανάπτυξης μίας γενετικά τροποποιημένης μαγιάς, ενσωματώνοντας σε αυτή το γονίδιο που θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην δημιουργία αρκετών νέων ειδών μπίρας με καλύτερη γεύση και άρωμα από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Οι ερευνητές της VB κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το DNA της μαγιάς που θεωρείται υπεύθυνο για την δημιουργία του φαινολικού εστέρα, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με τα αρώματα και την γεύση.

Η γενετικά τροποποιημένη μαγιά που αναπτύσσουν οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην παραγωγή κρασιών και μπίρας με ιδιαίτερα ευχάριστες, κυρίως γλυκές, γεύσεις και αρώματα. Οι θιασώτες της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργηθεί από εκείνη που δημιουργείται «καλλιεργώντας» γονίδια μαγιάς με φυσικό τρόπο, ενώ επιπλέον η όλη διαδικασία της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά.

 

Η μπύρα της υγείας

Μπορεί οι ερευνητές στο Βέλγιο να θέλησαν να δημιουργήσουν πιο εύγευστες μπίρες αλλά συνάδελφοι τους στην Σιγκαπούρη σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μπίρες που να είναι ωφέλιμες στον οργανισμό.

Δημιούργησαν πρόσφατα μια μπίρα με προβιοτικά που κάνει καλό στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα Οι ερευνητές δημιούργησαν ελαφριά μπίρα που περιέχει έναν ωφέλιμο λακτοβάκιλλο. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχουν τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια «χλωμή» αφρώδη μπίρα που έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλλου paracasei L26.

Πηγή: in.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Θέλετε να ζήσετε περισσότερα χρόνια: Πάρτε ένα σκύλο!

Υγεία-Επιστήμη17 Νοε 201722.20

Μειωμένος κίνδυνος θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο

Ενδορφίνες: 8 τροφές που απελευθερώνουν τις ορμόνες της ευτυχίας

Υγεία-Επιστήμη17 Νοε 201722.10

Θεωρούνται τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού

Τα 5 tips των ειδικών για καλύτερο ύπνο

Υγεία-Επιστήμη17 Νοε 201722.00

Eξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ενέργειας και καθαρό μυαλό

Τέσσερις λόγοι που πονάει το στομάχι μετά το φαγητό

Υγεία-Επιστήμη17 Νοε 201721.50

Η συνηθέστερη αιτία των ενοχλήσεων μετά το φαγητό είναι η δυσπεψία

Απαραίτητο το μουρουνέλαιο στην εγκυμοσύνη

Υγεία-Επιστήμη16 Νοε 201723.04

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διατροφικές απαιτήσεις στην περίοδο της εγκυμόσυνης είναι ιδιαίτερα αυξημένες

«Ζητήστε συμβουλές από το γιατρό σας πριν πάρετε αντιοβιοτικά»

Υγεία-Επιστήμη16 Νοε 201721.42

Μήνυμα της Παγκόσμια Ημέρας κατά των Αντιβιοτικών

Διεθνής απήχηση για ελληνική έρευνα καρδιαγγειακής υγείας

Υγεία-Επιστήμη16 Νοε 201721.32

Ελληνική έρευνα για την καρδιά παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Διάκριση και έπαθλο 100.000 ευρώ σε ερευνητή του ΑΠΘ!

Υγεία-Επιστήμη16 Νοε 201721.20

Μεγάλη διάκριση για τον νέο Έλληνα επιστήμονα, Σπύρο Καρακίτσιο

Γονίδιο «μυστήριο» σε οικογένειες Άμις στις ΗΠΑ - Μυστικό μακροζωίας

Υγεία-Επιστήμη16 Νοε 201721.09

Γονιδιακή μετάλλαξη δίνει προστασία από το διαβήτη και προσφέρει μακροζωία 

Όραση: 10 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρετε για τα μάτια σας

Υγεία-Επιστήμη16 Νοε 201720.56

Mερικά δεδομένα για τα μάτια που πιθανώς δεν γνωρίζετε

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία