20

ΙΑΝ
2018

Γενετικά τροποποιημένη μαγιά προς όφελος της υγείας μας

Ένα γονίδιο μεταμορφώνει την μπύρα σε… «φάρμακo»!

14 Νοε 201718.50

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.

Ήδη οι ερευνητές της VB έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με μια ζυθοποιεία στο Βέλγιο την προσπάθεια ανάπτυξης μίας γενετικά τροποποιημένης μαγιάς, ενσωματώνοντας σε αυτή το γονίδιο που θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην δημιουργία αρκετών νέων ειδών μπίρας με καλύτερη γεύση και άρωμα από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Οι ερευνητές της VB κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το DNA της μαγιάς που θεωρείται υπεύθυνο για την δημιουργία του φαινολικού εστέρα, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με τα αρώματα και την γεύση.

Η γενετικά τροποποιημένη μαγιά που αναπτύσσουν οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην παραγωγή κρασιών και μπίρας με ιδιαίτερα ευχάριστες, κυρίως γλυκές, γεύσεις και αρώματα. Οι θιασώτες της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργηθεί από εκείνη που δημιουργείται «καλλιεργώντας» γονίδια μαγιάς με φυσικό τρόπο, ενώ επιπλέον η όλη διαδικασία της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά.

 

Η μπύρα της υγείας

Μπορεί οι ερευνητές στο Βέλγιο να θέλησαν να δημιουργήσουν πιο εύγευστες μπίρες αλλά συνάδελφοι τους στην Σιγκαπούρη σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μπίρες που να είναι ωφέλιμες στον οργανισμό.

Δημιούργησαν πρόσφατα μια μπίρα με προβιοτικά που κάνει καλό στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα Οι ερευνητές δημιούργησαν ελαφριά μπίρα που περιέχει έναν ωφέλιμο λακτοβάκιλλο. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχουν τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια «χλωμή» αφρώδη μπίρα που έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλλου paracasei L26.

Πηγή: in.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Έχετε ακατανίκητη όρεξη για γλυκά; Φταίνε οι εγκεφαλικοί νευρώνες!

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201823.30

Επηρεάζουν την επιθυμία του ανθρώπου για υδατάνθρακες

Μωρό που μπουσουλάει: Ποιον κίνδυνο κρύβουν τα χαλιά

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201823.30

O οργανισμός των βρεφών δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος

Η διατροφή που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου – Ποιες τροφές περιλαμβάνει

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201823.10

Συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων που οδηγεί σε προβλήματα στο παχύ έντερο

Νέα πραγματικότητα: Η εφηβεία κρατάει από τα 10 έως… τα 24 έτη!

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201823.00

Αλλάζει η επικρατούσα άποψη για το πότε ξεκινάει η ενήλικη ζωή

NASA: Επιτυχείς δοκιμές «μίνι» πυρηνικού αντιδραστήρα

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201822.45

Στόχος η παραγωγή ενέργειας στον Άρη

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει καταιγιστικές αλλαγές στα smartphones

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201822.33

«Θα γίνει ένα σύμβολο, όπως ακριβώς ήταν και η ατμομηχανή στην έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης»

Το Ελληνικό ελαιόλαδο σταμάτησε τη νόσο Αλτσχάιμερ

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201822.20

Σε πείραμα στο πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας

«Γέφυρα» ζωής από τη Σάμο σε Αθήνα και Γερμανία

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201817.00

Για να μεταφερθούν όργανα γυναίκας που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή 

Ο Έλληνας ογκολόγος που ανακάλυψε τεστ για 8 διαφορετικούς καρκίνους (Video)

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201813.00

Σημαντικό βήμα για τη δημιουργία καθολικού τεστ αίματος που θα ανιχνεύει όλους τους καρκίνους

Νέα έρευνα: Η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί μόνο με την αναπνοή

Υγεία-Επιστήμη19 Ιαν 201812.30

Χωρίς καν βήχα ή φτάρνισμα - Τι έδειξε μελέτη ερευνητών από πανεπιστήμια των ΗΠΑ

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία