17

OCT
2018

Γενετικά τροποποιημένη μαγιά προς όφελος της υγείας μας

Ένα γονίδιο μεταμορφώνει την μπύρα σε… «φάρμακo»!

14 Nov 201718.50

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.

Ήδη οι ερευνητές της VB έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με μια ζυθοποιεία στο Βέλγιο την προσπάθεια ανάπτυξης μίας γενετικά τροποποιημένης μαγιάς, ενσωματώνοντας σε αυτή το γονίδιο που θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην δημιουργία αρκετών νέων ειδών μπίρας με καλύτερη γεύση και άρωμα από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Οι ερευνητές της VB κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το DNA της μαγιάς που θεωρείται υπεύθυνο για την δημιουργία του φαινολικού εστέρα, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με τα αρώματα και την γεύση.

Η γενετικά τροποποιημένη μαγιά που αναπτύσσουν οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην παραγωγή κρασιών και μπίρας με ιδιαίτερα ευχάριστες, κυρίως γλυκές, γεύσεις και αρώματα. Οι θιασώτες της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργηθεί από εκείνη που δημιουργείται «καλλιεργώντας» γονίδια μαγιάς με φυσικό τρόπο, ενώ επιπλέον η όλη διαδικασία της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά.

 

Η μπύρα της υγείας

Μπορεί οι ερευνητές στο Βέλγιο να θέλησαν να δημιουργήσουν πιο εύγευστες μπίρες αλλά συνάδελφοι τους στην Σιγκαπούρη σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μπίρες που να είναι ωφέλιμες στον οργανισμό.

Δημιούργησαν πρόσφατα μια μπίρα με προβιοτικά που κάνει καλό στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα Οι ερευνητές δημιούργησαν ελαφριά μπίρα που περιέχει έναν ωφέλιμο λακτοβάκιλλο. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχουν τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια «χλωμή» αφρώδη μπίρα που έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλλου paracasei L26.

Πηγή: in.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Οι ελιές είναι ο... πιο γευστικός «εχθρός» της χοληστερίνης!

Μελέτη από ελληνικό πανεπιστήμιο για τη διατροφή


Βότανα από την Κρήτη νικούν γρίπη και ιώσεις!

Αποτελέσματα ιατρικής έρευνας για την αντιμετώπιση συνήθων ιών


Κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων στις πυρόπληκτες περιοχές

Σύμφωνα με τις συγκεντρωτικές μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα, υπόγειων υδάτων και εδάφους, από τρία εξειδικευμένα εργαστήρια

Δίαιτα: 5 φρούτα που πρέπει να αποφεύγετε – Ποια να προτιμήσετε!

Πλούσια σε βιταμίνες αλλά και φυτικές ίνες


Θεσσαλονίκη: Οριστική λύση σε δύσκολο περιστατικό 43χρονου ασθενή

Επιτυχής χειρουργική αντιμετώπιση πολύ βαριάς άπνοιας ασθενούς στο Διαβαλκανικό


Από τα Πόζαρ στη Χαλκιδική – Όσα πρέπει να ξέρεις για τα ιαματικά λουτρά

Μία χρηστική ανάλυση των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα


Μαίες Θεσσαλονίκης: Να αλλάξει το μοντέλο εγκυμοσύνης και τοκετού

Γράφει στο typosthes.gr η Πρόεδρος Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης Βικτωρία Μοσχάκη


Β. Βαΐτση: Δαιμονοποίηση των καισαρικών και των γυναικολόγων

Άρθρο της γυναικολόγου Βιολέττα Βαΐτση* για τον «Τ.Θ.»





Mediterranean Cosmos



Μασούτης





Mollers




Typosthes.gr - Twitter


NLP



Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία