21

JUL
2018

Γενετικά τροποποιημένη μαγιά προς όφελος της υγείας μας

Ένα γονίδιο μεταμορφώνει την μπύρα σε… «φάρμακo»!

14 Nov 201718.50

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.

Ήδη οι ερευνητές της VB έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με μια ζυθοποιεία στο Βέλγιο την προσπάθεια ανάπτυξης μίας γενετικά τροποποιημένης μαγιάς, ενσωματώνοντας σε αυτή το γονίδιο που θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην δημιουργία αρκετών νέων ειδών μπίρας με καλύτερη γεύση και άρωμα από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Οι ερευνητές της VB κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το DNA της μαγιάς που θεωρείται υπεύθυνο για την δημιουργία του φαινολικού εστέρα, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με τα αρώματα και την γεύση.

Η γενετικά τροποποιημένη μαγιά που αναπτύσσουν οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην παραγωγή κρασιών και μπίρας με ιδιαίτερα ευχάριστες, κυρίως γλυκές, γεύσεις και αρώματα. Οι θιασώτες της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργηθεί από εκείνη που δημιουργείται «καλλιεργώντας» γονίδια μαγιάς με φυσικό τρόπο, ενώ επιπλέον η όλη διαδικασία της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά.

 

Η μπύρα της υγείας

Μπορεί οι ερευνητές στο Βέλγιο να θέλησαν να δημιουργήσουν πιο εύγευστες μπίρες αλλά συνάδελφοι τους στην Σιγκαπούρη σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μπίρες που να είναι ωφέλιμες στον οργανισμό.

Δημιούργησαν πρόσφατα μια μπίρα με προβιοτικά που κάνει καλό στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα Οι ερευνητές δημιούργησαν ελαφριά μπίρα που περιέχει έναν ωφέλιμο λακτοβάκιλλο. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχουν τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια «χλωμή» αφρώδη μπίρα που έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλλου paracasei L26.

Πηγή: in.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Η κάνναβη βάζει «στοπ» στον καρκίνο – Τα αποτελέσματα 100 ερευνών

Οι ερευνητές εξέτασαν 100 προηγούμενες μελέτες και βρήκαν θετικές επιδράσεις της κάνναβης


Βάλτε σωστά το αντηλιακό σας στην παραλία – Τι πρέπει να ξέρετε

Η μέγιστη προστασία επιτυγχάνεται μόνο όταν τα χρησιμοποιούμε σωστά


12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ενισχύονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού


Καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ιλαρά

Έχουν καταγραφεί 3.220 κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας από τον Μάιο του 2017


ΕΟΦ: Stop στη διάθεση συμπληρωμάτων διατροφής

Τι αποφάσισε ο ΕΟΦ για δύο προϊόντα


Έτοιμη η 1η εξέταση αίματος για διάγνωση μελανώματος

Μπορεί να σώσει πολλές ζωές αναφέρουν Αυστραλοί επιστήμονες


Πέντε σημεία που δεν βάζουμε ποτέ αντηλιακό... αλλά θα έπρεπε

Η χρήση αντηλιακού συνιστάται όλο τον χρόνο, αλλά το καλοκαίρι επιβάλλεται


Coca-Cola το σχολείο



Mediterranean Cosmos



Μασούτης



Blue Lagoon



Mollers



ΕΛΠΕ



ΔΕΘ




Typosthes.gr - Twitter


Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία