21

APR
2018

Γενετικά τροποποιημένη μαγιά προς όφελος της υγείας μας

Ένα γονίδιο μεταμορφώνει την μπύρα σε… «φάρμακo»!

14 Nov 201718.50

Επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου VB στο Βέλγιο υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το γονίδιο που δίνει στο κρασί και την μπίρα την γεύση και το άρωμα τους. Η ανακάλυψη εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα ποιοτικότερα είδη κρασιού και μπίρας.

Ήδη οι ερευνητές της VB έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με μια ζυθοποιεία στο Βέλγιο την προσπάθεια ανάπτυξης μίας γενετικά τροποποιημένης μαγιάς, ενσωματώνοντας σε αυτή το γονίδιο που θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην δημιουργία αρκετών νέων ειδών μπίρας με καλύτερη γεύση και άρωμα από αυτές που υπάρχουν σήμερα.

Οι ερευνητές της VB κατάφεραν να χαρτογραφήσουν το DNA της μαγιάς που θεωρείται υπεύθυνο για την δημιουργία του φαινολικού εστέρα, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με τα αρώματα και την γεύση.

Η γενετικά τροποποιημένη μαγιά που αναπτύσσουν οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα βοηθήσει στην παραγωγή κρασιών και μπίρας με ιδιαίτερα ευχάριστες, κυρίως γλυκές, γεύσεις και αρώματα. Οι θιασώτες της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς αναφέρουν ότι είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργηθεί από εκείνη που δημιουργείται «καλλιεργώντας» γονίδια μαγιάς με φυσικό τρόπο, ενώ επιπλέον η όλη διαδικασία της γενετικά τροποποιημένης μαγιάς είναι πολύ πιο συμφέρουσα οικονομικά.

 

Η μπύρα της υγείας

Μπορεί οι ερευνητές στο Βέλγιο να θέλησαν να δημιουργήσουν πιο εύγευστες μπίρες αλλά συνάδελφοι τους στην Σιγκαπούρη σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μπίρες που να είναι ωφέλιμες στον οργανισμό.

Δημιούργησαν πρόσφατα μια μπίρα με προβιοτικά που κάνει καλό στο πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα Οι ερευνητές δημιούργησαν ελαφριά μπίρα που περιέχει έναν ωφέλιμο λακτοβάκιλλο. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν για σχεδόν έναν χρόνο μέχρι να πετύχουν τον κατάλληλο συνδυασμό βύνης, αλκοόλ, λυκίσκου και στελέχους προβιοτικού βακτηρίου, μέχρι να καταλήξει στο αποτέλεσμα που ήθελε.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια «χλωμή» αφρώδη μπίρα που έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και 3,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, λίγο κάτω δηλαδή από το 4-6% αλκοόλ των συνηθισμένων μπιρών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ανά 100 ml περιέχει 1 δισεκατομμύριο προβιοτικούς οργανισμούς του λακτοβάκιλλου paracasei L26.

Πηγή: in.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Πάνω από 200.000 άνθρωποι με ψωρίαση στην Ελλάδα

Παγκόσμια έκθεση για την ψωρίαση και την ευαισθητοποίηση για την πάθηση


Άρχισαν οι αλλεργίες της Άνοιξης – Τι να κάνετε για να τις νικήσετε

Οι συχνότερες αλλεργίες και πώς να τις αντιμετωπίσετε


Θεσσαλονίκη: Το τεχνητό πάγκρεας βοηθά ασθενείς με διαβήτη - Μελέτη του ΑΠΘ

Σχετίζεται με τον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου σε σχέση με τη συνήθη αγωγή

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού πριν από τα 50

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής μελέτης

Έρχονται οι μαγευτικές Λυρίδες - Ανοιξιάτικη βροχή αστέρων αύριο!

Ορατές και από την Ελλάδα, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις

Πώς θα χάσεις κιλά εύκολα – Τι να κάνεις 30 λεπτά πριν κάθε γεύμα!

Χάστε κιλά χωρίς γυμναστική και εξαντλητική δίαιτα


«Σωτήρια» η γυμναστική μετά από το πρώτο έμφραγμα

Μειώνει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου


Γιατί το διαζύγιο είναι επικίνδυνο για την υγεία;

Ο γάμος προστατεύει από τα εμφράγματα


Μασούτης


hemaplex



ΕΛΠΕ




Typosthes.gr - Twitter


Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία