Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το παιδί σας ζητάει συνεχώς γλυκά; Κι όμως έχετε εναλλακτικές

Δείτε τι άλλες επιλογές έχετε

Αν λοιπόν το παιδί σας ψάχνει απεγνωσμένα στα ντουλάπια για ένα γλύκισμα ή αρνείται να φάει το φαγητό του, λέγοντας ότι θέλει ένα κρουασάν η λύση δεν είναι να του το αρνηθείτε ή του το στερήσετε αλλά να του δώσετε εναλλακτικές.

Άλλωστε, σύμφωνα με τους ειδικούς, η στέρηση πολύ συχνά οδηγεί τα παιδιά να τρώνε κρυφά και να ξεγελούν τους άλλους. Γι΄αυτό και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα γλυκά από τη διατροφή τους, κυρίως επειδή στα παιδιά οι τροφές που απαγορεύονται γίνονται ακόμη πιο επιθυμητές.

Ένα έξυπνο τρικ είναι να αγοράζετε τις σοκολάτες και τα γλυκά σε μικρές συσκευασίες ή να τους τις δίνετε σε μικρές μερίδες ( αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε). Επίσης, προτιμήστε τα σπιτικά γλυκά, μπισκότα και κουλουράκια ή τα απλά «παραδοσιακά» μπισκότα του εμπορίου κι όχι όσα έχουν επικάλυψη σοκολάτας. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές:

-Σπιτικά μπισκότα βρώμης

Τα σπιτικά μπισκότα είναι μία καλή επιλογή όταν έχουν προετοιμαστεί από εσάς οπότε γνωρίζετε ακριβώς τη σύστασή τους. Χρησιμοποιήστε ως βάση για τη συνταγή σας τη βρώμη καθώς και αλεύρι ολικής άλεσης, ενώ ως πηγή λίπους χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο.

-Σπιτικό κέικ

Τα κέικ είναι εύκολα στη μεταφορά τους και δεν κινδυνεύουν από αλλοιώσεις λόγω της ζέστης σε περίπτωση που δεν έχετε τσάντα-ψυγείο. Χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής κι ελαιόλαδο, ενώ μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για να ενισχύσετε τη θρεπτική τους αξία.

Η σοκολάτα μπορεί να εναλλάσσεται με κάποιο παστέλι ή καλής ποιότητας μπάρα δημητριακών που μπορεί να περιέχει σοκολάτα, αλλά και ξηρούς καρπούς.

Ένα γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού ή με μέλι, μία σπιτική κρέμα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές γλυκού για ένα παιδί, καθώς παράλληλα προσλαμβάνει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Αντί να φάει μία μεγάλη σοκολάτα, μπορεί να φάει μία μεγάλη φέτα ψωμί ολικής άλεσης, με μέλι το οποίο μπορεί να είναι ακόμα πιο υγιεινό και θρεπτικό αν περιέχει ταχίνι.

Είναι μια πολύ θρεπτική και γλυκιά επιλογή για το παιδί σας. Μπορείτε να το φτιάξετε με γάλα ή με κρέμα για να θυμίζει ακόμα περισσότερο γλυκό.

Πηγή: mothersblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ