Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πως επηρεάζει η τεστοστερόνη το… ανδρικό φλερτ;

Η ορμόνη που ρυθμίζει τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά ενός άνδρα

Είναι γνωστό πως η τεστοστερόνη επηρεάζει τη συμπεριφορά του άνδρα. Όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως η τεστοστερόνη επιδρά πολύ σημαντικά και στο… φλερτ, σύμφωνα με μελέτη στο Wayne State University στο Detroit του Michigan.

Η έρευνα έδειξε ότι η ανδρική αυτή ορμόνη ρυθμίζει τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά ενός άνδρα, όπως είναι η αναπαραγωγική λειτουργία, η ερωτική ορμή και η σεξουαλική λειτουργία. Οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη παρακολουθήθηκαν από τους επιστήμονες για το πώς συναγωνίστηκαν ο ένας τον άλλον στο να «τραβήξουν» την προσοχή μιας όμορφης φοιτήτριας.

Οι επιστήμονες, εκτός από την τεστοστερόνη στο αίμα τους, έλαβαν και πλήρες βιογραφικό τους αναφορικά με τις κοινωνικές τους αντιλήψεις, τις επιθυμίες τους για κυριαρχία και τη συμπεριφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους άνδρες των οποίων τα ποσοστά τεστοστερόνης στο αίμα είναι αυξημένα, γίνονται πιο ανταγωνιστικοί με τους άλλους άνδρες όταν φλερτάρουν μια γυναίκα με απώτερο σκοπό να κερδίσουν την προσοχή της ολοκληρωτικά.

Συγκεκριμένα, παρατήρησαν ότι στους άνδρες που υπάρχει αυξημένη τεστοστερόνης το αίμα, η συμπεριφορά τους επηρεάζεται πάρα πολύ ως προς το να θέλξουν το άλλο φύλο. Μάλιστα, όπως κατέγραψαν, οι συγκεντρώσεις τεστοστερόνης πριν ξεκινήσει ο συναγωνισμός τους για την όμορφη κοπέλα επηρέασε τόσο τη συμπεριφορά τους για «κυριαρχία», που όχι απλά προσπάθησαν να μειώσουν τον αντίπαλό τους, αλλά και να τον εξευτελίσουν.

Οι άνδρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις τεστοστερόνης είχαν και τις περισσότερες επιτυχίες καθώς κέρδιζαν πιο εύκολα την προσοχή των γυναικών και την εκτίμησή τους. Όμως, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι σε μερικούς άνδρες, οι συμπεριφορές κυριαρχίας ήταν τόσο σημαντικές, άσχετα από την συγκέντρωση τεστοστερόνης στο αίμα τους, που δήλωναν από την αρχή τη μεγάλη τους ανάγκη για κοινωνική κυριαρχία.

Στους άνδρες με τα χαρακτηριστικά αυτά, δηλαδή αυξημένη τεστοστερόνη αίματος και ανάγκη κοινωνικής κυριαρχίας, διαφάνηκε ότι υπήρχε αλληλοεξουδετέρωση της ικανότητας προσέλκυσης της επιθυμούμενης γυναίκας.

Παρόλο που αυτή είναι μία πρώτη προσέγγιση του θέματος μέσα από έρευνα, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι είναι πολύ μεγάλη η σχέση της ορμόνης τεστοστερόνη με τη συμπεριφορά του άνδρα στις σχέσεις του, είτε αυτές είναι κοινωνικές είτε αισθηματικές. Κάτι που, όπως είπαν, δεν συμβαίνει στα ζώα, καθώς στους άνδρες η λειτουργία αυτή γίνεται πολύπλοκη και ο λόγος είναι, ότι οι άνδρες από τη μεγάλη τους ανάγκη για κυριαρχία ενσυνείδητα επηρεάζουν το πώς η τεστοστερόνη διαμορφώνει τη συμπεριφορά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη