Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λεμόνι: 22 χρήσεις και οφέλη από τις φλούδες και τον χυμό λεμονιού

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών που είναι γνωστά ως φλαβονοειδή

Τα λεμόνια έχουμε μάθει να τα χρησιμοποιούμε σε χυμούς, σε φαγητά ακόμη και σε γλυκά. Γνωρίζετε όμως, πώς αλλιώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χυμός και οι φλούδες λεμονιού; Αν όχι, τότε ρίξτε παρακάτω μια ματιά. Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 22 χρήσεις υπάρχουν. Δείτε ποιες είναι αυτές!

Για να ξεπαγώσετε την κατάψυξή σας: Βυθίστε ένα σφουγγάρι σε χυμό λεμονιού και αφήστε το στην κατάψυξή σας για μερικές ώρες. Θα δείτε πόσο γρήγορα θα λιώσει ο πάγος και θα καθαρίσετε τις βρομιές.

Αρωματικό χώρου: Σε μια γυάλα βάλτε νερό, φλούδες λεμονιού και ξυλάκια κανέλας.

Στον υγραντήρα σας: Βάλτε χυμό λεμονιού και νερό στον υγραντήρα σας. Θα ανανεώσει το χώρο και θα σκορπίσει άρωμα φρεσκάδας.

Στο τζάκι σας: Οι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού μπορούν να λειτουργήσουν ως αποσμητικό χώρου όταν ανάβετε το τζάκι σας.

Στην αναπνοή σας: Πιείτε νερό με λεμόνι και θα απαλλαγείτε από την κακοσμία μια για πάντα.

Στα χέρια σας: Αν θέλετε να απαλλάξετε τα χέρια σας από μυρωδιές όπως, σκόρδο και κρεμμύδι, πλύντε τα με μια κούπα λεμονιού.

Στον κάδο σκουπιδιών: Μερικές φλούδες λεμονιού θα διώξουν την άσχημη μυρωδιά των σκουπιδιών σας.

Καθαριστικό επίπλων: Αναμείξτε έλαιο λεμονιού, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο για να φτιάξετε σπιτικό γυαλιστικό επίπλων. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μαλακό πανάκι και καθαρίστε τα έπιπλά σας.

Λεκέδες νερού: Με μια κούπα λεμονιού περάστε τις βρύσες του σπιτιού και τους νεροχύτες σας. Οι λεκέδες από το νερό θα φύγουν.

Λεκέδες στο μάρμαρο: Βάλτε μαγειρική σόδα επάνω σε μια κούπα λεμονιού και τρίψτε τους λεκέδες πάνω στα μάρμαρα. Σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί.

Στο σαπούνι πιάτων: Βάλτε μια κ.τ.γ χυμό λεμονιού μέσα στο υγρό πιάτων. Τα πιάτα σας θα είναι πιο λαμπερά μετά το πλύσιμο και θα μυρίζουν υπέροχα.

Στο φούρνο μικροκυμάτων: Βάλτε σε ένα μπολ νερό, χυμό λεμονιού και φλούδες λεμονιού για τρία λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων. Μετά με ένα μαλακό πανάκι καθαρίστε τον.

2ο tip στο φούρνο μικροκυμάτων: Βρέξτε μια πετσέτα και στύψτε τη. Έπειτα βάλτε της χυμό λεμονιού και στύψτε τη ξανά. Βάλτε τη στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Έπειτα καθαρίστε τα τοιχώματα με τη ζεστή πετσέτα.

Στα ξύλα κοπής: Ρίξτε χοντρό αλάτι στα ξύλα κοπής που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Έπειτα με μια κούπα λεμονιού τρίψτε τα. Ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Στα τζάμια: Ο χυμός λεμονιού κάνει τα τζάμια να αστράφτουν. Αναμείξτε σε ένα μπολ νερό, ξύδι και χυμό λεμονιού. Θα εντυπωσιαστείτε.

Στον βραστήρα σας: Βάλτε νερό και χυμό λεμονιού να βράσει στον βραστήρα και οι άσχημες μυρωδιές θα πάνε περίπατο.

Πολυκαθαριστικό μπάνιου: Αναμείξτε νερό, σόδα, ξύδι, χυμό λεμονιού και έλαιο λεμονιού για να καθαρίσετε τα είδη υγιεινής.

Στα λευκά δερμάτινα παπούτσια σας: Ψεκάστε χυμό λεμονιού στα λευκά παπούτσια σας και αφήστε τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Θα γίνουν ολόλευκα.

Στα μαλλιά σας: Αναμείξτε χυμό λεμονιού με λάδι καρύδας. Απλώστε το στα μαλλιά σας και βγείτε στον ήλιο. Ο χυμός λεμονιού θα κάνει πιο λαμπερά τα μαλλιά σας και το έλαιο θα διατηρήσει τη φυσική τους ενυδάτωση.

Στα νύχια σας: Βυθίστε τα νύχια σας σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Τα νύχια σας θα καθαρίσουν και θα δυναμώσουν.

Στο πρόσωπό σας: Απλώστε χυμό λεμονιού με ένα βαμβάκι στην ακμή σας και στις φακίδες σας. Έπειτα ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Στον πονόλαιμο: Βράστε ένα λεμόνι. Έπειτα στύψτε το και διαλύστε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Θα μαλακώσει το λαιμό σας.

Πηγή: mothersblog.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
«Θα ήθελα να αναδειχθεί το θέμα των κλιματικών προσφύγων», σημείωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η Αφρίν στον Καιρό της Πλημμύρας», που προβάλλεται από...
«Η κλιματική κρίση επεκτείνεται γοργά στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο»
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου
Έγιναν 966 έλεγχοι σε λαϊκές αγορές σε Ξηροκρήνη, Κανάρη, Κλεάνθους, Σόλωνος και Βούλγαρη, όπως επίσης σε Νέα Παραλία και ιστορικό κέντρο
Θεσσαλονίκη: Μέσα σε 2 μήνες κατασχέθηκαν 21.000 προϊόντα παρεμπορίου