Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λεμόνι: 9 εκπληκτικές χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια

Πανεύκολες συνταγές θα κάνουν την καθημερινότητά σας καλύτερη

Έχετε απόθεμα λεμονιών στο σπίτι και δεν ξέρετε πώς να τα αξιοποιήσετε; Φτιάξτε απολεπιστικό σώματος, καθαριστικό για την τουαλέτα και πολλές ακόμη συνταγές οι οποίες θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

Αρκεί λίγο λεμόνι για να μεταμορφώσει το απλό ντους σε εμπειρία spa, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C προλαμβάνει τη δημιουργία πανάδων, πόρων και ρυτίδων.

Μελέτη διαπίστωσε ότι το λεμόνι δρα επίσης ως αναστολέας ανάπτυξης ορισμένων βακτηρίων, καθιστώντας το ένα ισχυρό αντιβακτηριακό παράγοντα και φυσικό συντηρητικό τροφίμων. Οι πανεύκολες συνταγές που ακολουθούν, σίγουρα θα κάνουν την καθημερινότητά σας καλύτερη!

Για φυσικό ξανθό στα μαλλιά

Αν θέλετε φυσικές ξανθές ανταύγειες, στύψτε 2-3 λεμόνια και εφαρμόστε το χυμό τους στις άκρες των μαλλιών σας.

Για καλύτερο αποτέλεσμα, εφαρμόστε την τεχνική το καλοκαίρι, πριν βγείτε στην παραλία και αφήστε τον ήλιο να κάνει όλη τη δουλειά.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

Αν ο φούρνος μικροκυμάτων έχει γεμίσει λεκέδες και βρωμιά από φαγητά κάντε το εξής: Βάλτε σε ένα μπολ νερό, ξύδι και μικρά κομματάκια λεμονιού. Βάλτε το μπολ στο φούρνο και θέστε τον σε λειτουργία για λίγα λεπτά μέχρι το περιεχόμενο του μπολ να βράσει και το εσωτερικό του φούρνου να γεμίσει ζεστό ατμό. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια σκουπίστε το εσωτερικό με ένα σφουγγάρι.

Μάσκα απολέπισης

Φτιάξτε μία μάσκα αναμιγνύοντας γιαούρτι, μέλι, μερικά κουταλάκια χυμού λεμονιού και χοντρό αλάτι για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και να καταπολεμήσετε τα σπυράκια. Αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά, κάντε ελαφρύ μασάζ και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό.

Τονώστε τον οργανισμό σας

Οι γυναίκες είναι επιρρεπείς στην έλλειψη σιδήρου λόγω της απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης. Αυτό προκαλεί κούραση, εύθραυστα νύχια, ακόμη και δύσπνοια. Πίνετε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι σε συνδυασμό με κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου ή τροφές πλούσιες σε σίδηρο, προκειμένου το σώμα σας να απορροφήσει καλύτερα τον σίδηρο και να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα ενέργειας.

Καθαρίστε τη λεκάνη της τουαλέτας

Συνταγή παλιά και δοκιμασμένη: φορέστε γάντια και τρίψτε με ένα μείγμα από λεμόνι και χοντρό αλάτι το εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας.

Για να μην μαυρίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά

Για να μην μαυρίζουν φρούτα και λαχανικά όπως μήλα, αχλάδια, μάραθος και πατάτες, βουτήξτε τα σε νερό με λεμόνι. Προσθέστε επίσης χυμό λεμονιού σε σαλάτες και σάλτσες από φυσικά υλικά για να διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα τους.

Καθαρίστε τις επιφάνειες κοπής

Τρίψτε τις επιφάνειες κοπής στην κουζίνα σας με λεμόνι για να απομακρύνετε τις μυρωδιές και να τις απολυμάνετε. Ειδικά αυτές στις οποίες κόβετε ωμό κρέας και κοτόπουλο, οι οποίες συγκεντρώνουν επικίνδυνα βακτηρίδια.

Καταπολεμήστε τη δυσοσμία του νεροχύτη

Για να φρεσκάρετε το σιφόνι του νεροχύτη και να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές, αλέστε φλούδες λεμονιού και ρίξτε τις στο νεροχύτη περίπου μία φορά τον μήνα.

Δώστε γεύση στις σούπες σας

Προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού στις αγαπημένες σας σούπες για να νοστιμίσουν και να πάρουν φωτεινό χρώμα. Κάντε το όμως αφού βράσει η σούπα, καθώς μπορεί να γίνει πικρή.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ