Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πώς τα χέρια σας αποκαλύπτουν την ηλικία σας

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι παρατηρώντας προσεκτικά τα χέρια ενός ανθρώπου, μπορούμε να υπολογίσουμε την ηλικία του

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, τα χέρια μπορούν όντως να αποκαλύψουν την ηλικία και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια, ειδικά των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις και είναι δύσκολο να προσδιορίσει κάποιος την ηλικία τους από το πρόσωπο ή το σώμα τους.

Όπως τόνισαν οι πλαστικοί που συμμετείχαν στην έρευνα, η ανανέωση του προσώπου μέσω πλαστική επέμβασης έρχεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μεγάλη αντίθεση με την εμφάνιση των χεριών του ίδιου ατόμου.

Οι πλαστικοί χειρουργοί έδειξαν σε εθελοντές φωτογραφίες με γυναικεία χέρια και τους ζήτησαν να τα κατατάξουν ανάλογα με τη δεκαετία που τα υπολόγιζαν. Δηλαδή, κάτω των 20, 20-30 ετών, 30-40 ετών, 40-50 ετών, 50-60 ετών κ.λπ.

Παρατήρησαν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εθελοντές τοποθέτησαν σωστά τις φωτογραφίες με τα χέρια ανάλογα με την ηλικία του ατόμου.

Στη 2η φάση της έρευνας οι γιατροί ζήτησαν από τους εθελοντές να κατατάξουν φωτογραφίες με γυναικεία χέρια ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες, σε αυτή την περίπτωση όμως οι φωτογραφίες ήταν αλλοιωμένες και όχι φυσικές όπως οι προηγούμενες.

Οι ειδικοί είχαν επεξεργαστεί τα χέρια και τους είχαν τοποθετήσει κοσμήματα και βαμμένα νύχια, ενώ είχαν αφαιρεθεί χαρακτηριστικά όπως οι πρησμένες φλέβες που αποκαλύπτουν την ηλικία ενός χεριού ή κάποια σημάδια στο δέρμα, όπως πανάδες που εμφανίζονται λόγω ηλικίας, ρυτίδες, παραμορφώσεις και προεξέχουσες αρθρώσεις.

Στην περίπτωση αυτή οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι τα χέρια αυτά ανήκουν σε νεαρότερες γυναίκες.

Όταν όμως τους έδειξαν και πάλι τις αλλοιωμένες φωτογραφίες με σημάδια δέρματος, ρυτίδες, παραμορφώσεις και φλέβες τότε οι εθελοντές τοποθέτησαν τα χέρια στη σωστή ηλικία.

Οι γιατροί συμπέραναν ότι η εμφάνιση των χεριών μας δείχνει πάρα πολλά για την πραγματική μας ηλικία.

Ανέφεραν επίσης ότι οι γυναίκες που κάνουν πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπό τους, πρέπει να φροντίζουν ανάλογα και τα χέρια τους, αν θέλουν να φαίνονται νεώτερες, καθώς αυτά θα αποκαλύπτουν έτσι κι αλλιώς την ηλικία τους.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν σε όλους να φροντίζουν τα χέρια τους όπως κάνουν με το πρόσωπο και το σώμα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

yourdog
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€
Το TyposThes σε συνεργασία με τη σχολή εκπαίδευσης σκύλων Yourdog σας προσφέρουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας με έκπτωση 50% από τις...
Θεσσαλονίκη: Εκπαιδεύστε τώρα τον σκύλο σας με έκπτωση 50% - Μόνο 230€