Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έτοιμη η «νέα» παιδοχειρουργική κλινική στο Ιπποκράτειο

Εγκαίνια για την ανακαινισμένη πτέρυγα που νοσηλεύονται 2.500 παιδιά ετησίως

Η ανακαινισμένη, σύγχρονη και καλύτερα εξοπλισμένη Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκε σήμερα με μια σύντομη τελετή στο αμφιθέατρο "Μεταξάς" του νοσοκομείου, ενώ ακολούθησε και αγιασμός στη πτέρυγα.

Το έργο της ανάπλασης, που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής "Ανοιχτή Αγκαλιά", αφορούσε τις κτιριακές υποδομές της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, όπου νοσηλεύονται 2.500 παιδιά ετησίως και κόστισε 130.000 ευρώ.

Ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής Γιώργος Τσικόπουλος, ανέφερε ότι στην Κλινική αυτή νοσηλεύονται 2.500 παιδιά ετησίως, συνήθως βαριά περιστατικά. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ανάπλαση έγινε πριν ενάμισι μήνα, τονίζοντας ότι οι ανακαινισμένες κτιριακές υποδομές συμβάλλουν στην βελτίωση της ψυχολογίας, όχι μόνο των νοσηλευόμενων παιδιών, αλλά και των γονιών που τα συνοδεύουν, καθώς και του προσωπικού που εργάζεται στην Κλινική.

Η "Ανοιχτή Αγκαλιά", όπως ανέφερε η πρόεδρος της Γιολάντα Βλάχου, προσφέρει από το 2001 στα παιδιατρικά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο Ιπποκράτειο, όπου έχει κάνει ανάπλαση της παιδιατρικής και της καρδιολογικής κλινικής, καθώς και του τμήματος κυστικής ίνωσης, μηχανήματα στο νεφρολογικό εργαστήριο, ενώ στην Παιδοχειρουργική Κλινική ανακαινίστηκε ο κτιριακός εξοπλισμός (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μπάνια, θάλαμοι, δάπεδα κλπ).

Το ποσό των 130.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τις 2 Νοεμβρίου 2017 και σε διάστημα έξι εβδομάδων από τις πωλήσεις λούτρινων παιχνιδιών από τα καταστήματα της αλυσίδας στη διάρκεια καμπάνιας. Συγκεκριμένα, 2 ευρώ από το ποσό που πλήρωνε ο κάθε αγοραστής του παιχνιδιού, δίνονταν για την ανακαίνιση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου. Η διοικήτρια του Ιπποκρατείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου, μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων εξέφρασε τις ευχαριστίες για αυτή την προσφορά ευχόμενη να γίνουν και άλλες τέτοιες προς όφελος των πολιτών της πόλης.

Τέλος, η Βασιλική Αδαμίδου τόνισε εκ μέρους της LIDL HELLAS, ότι η συγκεκριμένη προσφορά είναι κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη μας. «Θέλουμε να συμβάλουμε στην καλυτέρευση της ποιότητας της νοσηλείας των παιδιών και ζωής τους. Ο τομέας της υγείας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και την τελευταία 7ετια δίνουμε έμφαση σε αντίστοιχες ενέργειες».

Γιώργος Καλλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας
Κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα μιας ψεύτικης δήλωσης από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανέφερε τον «ξαφνικό θάνατο» του Κάρολου
Ρωσικά ΜΜΕ «πέθαναν» τον βασιλιά Κάρολο - Η διάψευση της βρετανικής πρεσβείας
Θεσσαλονίκη: Οι Angelus Novus ανεβάζουν το «Προς Μενοικέα μια παυσίλυπος κωμωδία»
Μετά την πολυσυζητημένη "Λούνα- θέατρο στο λεωφορείο", η νέα παραγωγή τους διαδραματίζεται σε θεραπευτήριο για ψυχικά νοσούντες, και έχει θέμα την...
Θεσσαλονίκη: Οι Angelus Novus ανεβάζουν το «Προς Μενοικέα μια παυσίλυπος κωμωδία»