19

SEP
2018

Σημαντική έρευνα για την πρόληψη της ασθένειας

Γυναίκες: Διατροφή χωρίς κόκκινο κρέας ενάντια στον καρκίνο

02 Apr 201821.08

Μια νέα βρετανική μελέτη υποστηρίζει ότι μια διατροφή χωρίς κόκκινο κρέας μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης απομακρυσμένου (περιφερικού) καρκίνου του παχέος εντέρου στις γυναίκες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο International Journal for Cancer.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Λιντς, στο πλαίσιο διεθνούς μελέτης για το κατά πόσο το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια ή η χορτοφαγική διατροφή σχετίζονται με τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο και τον πρωκτό, συνέκριναν διάφορα διατροφικά σχήματα σε σχέση με συγκεκριμένα τμήματα του παχέος εντέρου. Διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν τακτικά κόκκινο κρέας συγκριτικά με αυτούς που δεν έτρωγαν κόκκινο κρέας είχαν υψηλότερη συχνότητα απομακρυσμένου καρκίνου του παχέος εντέρου, συγκεκριμένα στο τμήμα όπου αποθηκεύονται τα κόπρανα.

Σύμφωνα με τον Δρ Ντιεγκο Ραδα Φερναντεζ ντε Ζαουρεγκουι, «η επίπτωση των διαφόρων ειδών κόκκινου κρέατος και διατροφικών προτύπων στα σημεία εκδήλωσης του καρκίνου είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην μελέτη του δίπολου διατροφή και καρκίνος παχέος εντέρου».

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι η κατανάλωση κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνο του παχέος εντέρου. Αλλά τα στοιχεία προέρχονταν από έρευνες εστιασμένες σε συγκεκριμένα διαιτητικά πρότυπα και σημεία εμφάνισης του καρκίνου στο έντερο.

Στην παρούσα μελέτη, οι επιστήμονες πήραν στοιχεία από τη μελέτη United Kingdom Women’s Cohort Study, στη οποία είχαν εγγραφεί 32.147 γυναίκες από την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκοτία. Οι συμμετέχουσες είχαν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για 17 χρόνια, κατά μέσο όρο.

Εκτός από τις διατροφικές τους συνήθειες, είχαν αναφερθεί και 462 ορθοκολικοί καρκίνοι και 335 καρκίνοι στο παχύ έντερο, οι 119 ήταν περιφερικοί καρκίνοι του παχέος εντέρου. Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι υπήρχε σχέση μεταξύ τεσσάρων διατροφικών σχημάτων και του ορθοκολικού καρκίνου

«Η μελέτη όχι μόνο ρίχνει φως στο πως η κατανάλωση κρέατος μπορεί να επηρεάσει τμήματα του ορθού και του πρωκτού διαφορετικά και υπογραμμίζει τη σημασία του σχεδιασμού πολιτικών υγείας για την πρόληψη του καρκίνου», σχολιάζει η Τζανετ Κέιντ, συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας στη Σχολή Διατροφικής Επιστήμης του Λιντς.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Έρευνα: Η ρύπανση του αέρα μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο και για άνοια

Τι ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες έπειτα από μελέτη που αφορούσε σχεδόν 131.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών

Βρετανική έρευνα: Μόνο τα ελληνικά γιαούρτια πέρασαν το «τεστ χαμηλής ζάχαρης»

Τι έδειξε μελέτη ερευνητών των πανεπιστημίων του Λιντς και του Σάρεϊ

Γιατροί χωρίς Σύνορα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο καταυλισμός στη Μόρια

Zητούν άμεση μετεγκατάσταση των ευάλωτων πληθυσμών σε άλλες χώρες της ΕΕ


Ποιες τροφές αυξάνουν την δυσοσμία από τον ιδρώτα

Υπάρχουν μερικές τροφές που συμβάλλουν εξίσου στην δυσοσμία του ιδρώτα

Οι 3 κανόνες για να κοπούν οι… λιγούρες για κάτι γλυκό το βράδυ

Σύμφωνα με έρευνα, περισσότερο από το 60% των ανθρώπων αντιμετωπίζει τέτοιου είδους επιθυμίες τις νυκτερινές ώρες

Φάε το γλυκό σου... κάνοντας δίαιτα!

Γλυκό! Η λέξη ταμπού στο διαιτολόγιο

Γυναίκες: Χημικές ουσίες σε καλλυντικά «αναστατώνουν» τις ορμόνες

Η πρώτη μελέτη που εξετάζει ουσίες σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής


Θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ με… 30λεπτά άσκηση

Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν να ανατρέψουν τη νόσο σε ποντίκια


9 φρούτα και λαχανικά με… περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι!

Η επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού


Χρόνιες παθήσεις: 10 αντιφλεγμονώδεις τροφές για να μην πονάτε!

Βεβαιωθείτε ότι τις έχετε βάλει στη διατροφή σας





Mediterranean Cosmos



Μασούτης







Huawei Y series




Typosthes.gr - Twitter


Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία