Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Βρετανία: 270 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από... λάθος αλγόριθμο στο ΕΣΥ

Λάθος ενημέρωση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Στο θάνατο οδηγήθηκαν 270 γυναίκες στην Αγγλία εξαιτίας λάθος ενημέρωσης από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε πως ένα λάθος στον αλγόριθμο του συστήματος ενημέρωσης απέτρεψε τις αρχές από το να ενημερώσουν έγκαιρα για μαστογραφικό έλεγχο πάνω από 450.000 γυναίκες, ηλικίας 68 με 71 ετών από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το σφάλμα στον αλγόριθμο είχε σαν αποτέλεσμα γυναίκες να μην λάβουν ενημέρωση και να μην περάσουν από τον απαραίτητο διαγνωστικό έλεγχο και να χάσουν τη ζωή τους ή να νοσούν από καρκίνο. Ο Χαντ τόνισε πως πρόκειται για «μία τραγική εξέλιξη, ένα τραγικό σφάλμα».

Οι βρετανικές Αρχές Υγείας ήδη εξετάζουν διεξοδικά όλα τα αρχεία με γυναίκες που βρίσκονται στο σύστημα και τελούν υπό παρακολούθηση για καρκίνο του μαστού και θα επικοινωνήσουν άμεσα για όλους τους ελέγχους που προβλέπονται μαζί τους.

Ο Τζέρεμι Χαντ τόνισε πως έχει δημιουργηθεί γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να καλέσουν οι ενδιαφερόμενοι για να ενημερωθούν αν βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Προθεσμία 20 ημερών ώστε να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση...
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ 3×3 που απευθύνεται σε όλους και όλες, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο