Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κύκλωμα διακίνησης φαρμάκων από γιατρούς και νοσηλευτές - Δεκάδες συλλήψεις

Δεκάδες συλλήψεις από την αστυνομία

Περισσότερες από 15 συλλήψεις έκανε η αστυνομία, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από αστυνομικές πηγές, για παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους. Η μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μεγάλο αυτό κύκλωμα διακινούσε πανάκριβα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα σε ασθενείς, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο ακριβής τρόπος δράσης του.

Τα μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για υπεξαίρεση και παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων για καρκινοπαθείς. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα ακριβά φάρμακα που διακινούσαν είναι αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση. Γιατροί και νοσηλευτές φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα, είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία, διοχετεύοντάς τα σε άτομα που τα είχαν ανάγκη σε πολύ υψηλές τιμές.

O Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης τοποθετήθηκε για την παράνομη διακίνηση φαρμάκων: «Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι