Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες πάσχουν από κεφαλαλγία

Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης

Παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας πάσχουν ίσως και περισσότερο από 1.000.000 άτομα από κεφαλαλγία υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης για την ημικρανία και την κεφαλαλγία, πολλοί δε από τους ασθενείς είναι αδιάγνωστοι.

Το μεγάλο κενό στην ενημέρωση αλλά και στη συντονισμένη δράση και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των πασχόντων και των θεραπόντων ιατρών έρχεται να καλύψει με την ίδρυσή του ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος του Συλλόγου, Κατερίνα Κύρτζιαλη, εξήγησε ότι πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε στο τέλος του 2017, από άτομα που πάσχουν από Ημικρανίες ή Κεφαλαλγίες  σε όλη την Ελλάδα και που τους ενώνει η επιθυμία να κάνουν γνωστό στη κοινή γνώμη τι είναι η ημικρανία και οι κεφαλαλγίες και πως μπορούν οι ασθενείς που πάσχουν από αυτές να βελτιώσουν την κατάστασή τους και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο σύλλογος απευθύνεται εκ τούτου σε όλους όσους ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία, νευραλγία του τριδύμου νεύρου, νευραλγία-νευροπαθητικός πόνος προσώπου ή στοματογναθικής άρθρωσης και όλα τα είδη κεφαλαλγιών ή, προσωπαλγιών καθώς και τύπων και επιπλοκών  της ημικρανίας, όπως η χρόνια ημικρανία).

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου, Κώστα Μπίλια, «η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση αφορά στους ασθενείς αλλά και στον γενικό πληθυσμό γιατί παρά το γεγονός ότι στην χώρα μας πάσχουν ίσως και περισσότερο από 1.000.000 άτομα από κεφαλαλγία και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των εξειδικευμένων νευρολόγων προς αυτή τη κατεύθυνση, είναι γεγονός πως υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης, πολλοί δε από τους ασθενείς είναι αδιάγνωστοι. Ακόμη και πολλοί γιατροί δεν συνειδητοποιούν το μέγεθος του προβλήματος και οι ασθενείς φεύγουν με πολλές αναπάντητες ερωτήσεις από τα ιατρεία. Επίσης, πόσες φορές οι ασθενείς δεν έχουν ακούσει στο επαγγελματικό ή κοινωνικό τους περιβάλλον τη εκνευριστική φράση «Πως κάνεις έτσι για ένα πονοκέφαλο;»». Σημαντικό ζήτημα για τον σύλλογο τόνισε ο κ. Μπίλιας είναι να ενημερωθούν οι ασθενείς και για τα δικαιώματα τους και για την πρόσβαση σε εγκεκριμένες θεραπείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους